Basının gücü tartışılmaz

Basının gücü tartışılmaz
24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümüne nedeniyle mesaj yayınlayan Dr. Hasan Akgün, “Basın toplumun bilinçlenmesi ve demokrasinin gelişmesi açısından en büyük güçtür" dedi

24 Temmuz 1908’de Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınından sansürün kaldırılmasının 111. yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, basının demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizdi.

Olması gerektiği yerde değil
Başkan Dr. Hasan Akgün mesajında şu ifadelere yer verdi: "Basın, öncelikli olarak kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimserken, kamuoyunu bilgilendirme görevini meslek ilkelerinden ödün vermeden yerine getirmelidir. Üstlenmiş olduğu bu ulvi görevi yerine getirirken de sansür ve baskılara maruz kalmamalıdır. Türk basınında sansürün kaldırılmasının üzerinden 111 yıl geçmiştir. Ancak üzülerek söylemek gerekirse, basın özgürlüğü ülkemizde halen olması gerektiği yerde değildir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği ‘Basın, bir milletin ortak sesidir.’ Her türlü zorluğa karşın halka sadece doğruları aktararak görevini fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramı'nızı kutlar, basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını dilerim. Ayrıca görevi başında yaşamını yitiren basın şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.