Başkan Kerimoğlu Arevakala’ya katıldı

Başkan Kerimoğlu Arevakala’ya katıldı
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ermeni Surp Astvazazin (Dadyan) Kilisesi’nde düzenlenen 'Arevakala' yani 'iftar yemeği'ne katıldı. “Hepimiz kardeşlik, barış bilinciyle huzur içerisinde Bakırköy’de yaşıyoruz” diyen Kerimoğlu, bu anlayışın tüm ülkeye yayılması temennisinde bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Ermeni kökenli Bakırköylü vatandaşlar da 40 gün süren kutsal diriliş bayramına (Paskalya) hazırlık olarak kabul edilen Büyük Oruç (Medh Bahk) döneminde oruç tutuyor. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Ermeni Surp Astvazazin (Dadyan) Kilisesi’nde düzenlenen arvekala yani iftar yemeğine katıldı.

Dinler farklı Allah aynı
Ramazan ayında, Muharrem Ayında ve Büyük Oruç döneminde Bakırköy’de din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın tüm Bakırköylülerin  iftar sofralarına katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Başrahip Zakeos Ohanyan’ın duasının ardından şunları söyledi: “Bakırköy ilçemiz etnik köken açısından kelimenin tam anlamıyla mozaik bir ilçe. Burada yaşayan yurttaşlarımıza biz eşit bakıyoruz ve her vatandaşımızın kendi dinini, etnik kökenini şerefi, onuru olarak görüyoruz. Az önce Başrahibimiz kendi dilinde duasını etti. Dinlerimiz, dillerimiz farklı olsa da ellerimiz aynı Allah’a dua için açılıyor. Diller, dinlerimiz farklı ama aynı kalple aynı anlayışla Allahımıza yakarıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda; din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı söz konusu olamaz. Bakırköy’ün de Türkiye açısından en önemli özelliği bu. Hepimiz kardeşlik, barış bilinciyle huzur içerisinde Bakırköy’de yaşıyoruz. İnşallah bu anlayış Türkiye’de de hakim olmasını, örnek olmasını diliyorum.”

Bakım onarım hizmeti
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ayrıca Bakırköy’de tüm ibadethanelerin bakım-onarım, temizlik hizmetlerine ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını, Surp Astvazazin Kilisesi’nin boya çalışmalarına da destek olacaklarını ifade etti.

Özlenmiş sözler
Başrahip Zakeos Ohanyan’da Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederek, "Bu tür sözleri özlemiş toplumun bireyleriyiz. Ayrıca hiçbir cemaat farkı gözetmeden kültür merkezlerine ve ibadethanelere katkı sunan Bakırköy Belediyesi’ne bir vatandaş ve ruhani din görevlisi olarak müteşekkirim" dedi. BARBAROS ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.