Başkanlar da yarıştı

Başkanlar da yarıştı
Canan Kaftancıoğlu'nun seçildiği CHP İl Başkanlığı kongresi adeta belediye başkanlarının da yarışına döndü. Cemal Canpolat'ı destekleyen CHP'li 4 başkan kurultay delegesi olamazken; Kaftancıoğlu'nu destekçisi 10 başkan genel başkan seçiminde oy kullanma hakkı kazandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışı, belediye başkanları için de 'kendini kanıtlama' yarışına dönüştü. Destekledikleri adayın seçim yarışından başarıyla çıkması ya da çıkamamasının kendilerinin geleceği açısından önemli olacağını bilen başkanlar da adayla birlikte kazanan ya da kaybeden tarafta yer aldı.

4'ü Canpolat'ı destekledi
Yarışta mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat'ı destekleyenler arasında olduğu belirtilen isimlerden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kaybeden tarafta yer aldı. Hasan Akgün ve Battal İlgezdi; Canpolat'ın kurultay delegesi listesinde de yer almalarına rağmen delege olamadı. Işıklar'ın ise delege listesinde isminin olmaması dikkat çekti.

Kurultay delegesi oldular
Öte yandan İl Başkanlığı'nı göğüsleyen Canan Kaftancıoğlu'nu destekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise seçimden gülerek çıktı. Bu isimler aynı zamanda kurultay delegesi de oldu.

İBB'den de delege çıktı
CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, eski milletvekili Süleyman Çelebi, İBB Meclis Üyeleri Erhan Arslaner, Mesut Kösedağı, Yunus Can, Namık Kemal Ceylan gibi isimler de Canan Kaftancıoğlu'nun kurultay delegesi listesinde yer aldı. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.