Başkanlar İmamoğlu'na gelecek

Başkanlar İmamoğlu'na gelecek
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi, İYİ Parti ve HDP İstanbul İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Ziyaretlerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, AK Parti ve MHP'den randevu talebine ilişkin dönüş olup olmadığı sorusuna "MHP'den henüz bir geri dönüş almadık, bekliyoruz. AK Parti'den, akşam üstüne doğru sadece belediye başkanlarıyla ziyaretimize gelmek istedikleri noktasında bir geri dönüş geldi bize. Pazartesi için bir randevu verdik" cevabını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’yle başladığı parti ziyaretlerine Saadet Partisi ve İYİ Parti ile devam etti. İlk olarak Saadet Partisi’nin Cevizlibağ’daki İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İmamoğlu’na, İl Başkanı Abdullah Sevim’in İstanbul dışında olması nedeniyle, İl Başkan yardımcısı Bülent Kaya ev sahipliği yaptı. Bir süre baş başa görüşen İmamoğlu ve Kaya, daha sonra kameraların karşısına geçti.

Varlıkları bizi rahatlatacak
İlk sözü alan İmamoğlu, bütün siyasi partilerle bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek, "Yeni dönemin felsefesini anlatacağız. Bu dönemde siyaset üstü bir belediyeciliği siyasileri işin içine katarak, toplumu kucaklama noktasındaki tavrımızı hem göstermek hem de hissettirmek adına nasıl iş birliği yapacağımızı paylaştık. Mutlaka bizim siyasi partiler masamız olacak. Bu daimi masamız, bizim her zaman sürecimizin içende var olan, denetleyen, önerilerde bulunan, eleştirilerde bulunan bir mekanizmayı teşkil edecek. Bu oluşum elbette siyasi partilerin verileriyle netleşecek. Bu demokrasinin belki de ilk noktasını oluşturan yerel yönetimlerde toplumun soluklanması toplumun sadece çıkarının sahadaki iş ve işlemlerinin takip edildiği, gerçek yaşamın destekleyen bir anlayışla hareket edilmesi dönük bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu nokta da siyasi partilerin varlığı bizi çok rahatlatacak" diye konuştu.

Yapıcı muhalefet yapacağız
Saadet Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı Kaya da İmamoğlu’na ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "İBB Başkanlığı’nın kendisine ve İstanbul’umuza hayırlı olmasını ve hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Gerçekten İstanbul kamplaşmadan, kutuplaşmadan, kavgadan yorulan bir kent. Artık huzura ihtiyacı var. İnşallah kıymetli başkanımız İstanbul’un huzura kavuşmasıyla ilgili çalışmalar yapar. Siyasi partilere göstermiş olduğu bu nezaketinden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz, her zaman hayırlı ilerde destekçisi, yanlış olduğunu düşündüğümüz işlerde de kendisine tavsiyelerde bulunan ve o yanlışları düzelten bir yapıcı muhalefet içerisinde olacağız. Biz, İstanbul’un partiler üstü yönetilmesine ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Kıymetli Başkanımızın şimdiye kadar göstermiş olduğu tavır ve davranışların da buna dair çok ciddi müjdeler barındırdığını düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu. Kaya, İmamoğlu’na, temsili bir İstanbul mührü hediye etti. Bunun üzerine İmamoğlu, "Bir arkadaşım, ‘2 mazbata aldın 10 yıl garanti’ demişti bana" diyerek espri yaptı. İmamoğlu da İSMEK’li kadınların el emeği İstanbul betimlemesi seramiği Kaya’ya takdim etti.

Akşener'e teşekkür etti
İmamoğlu, Saadet Partisi’nin ardından Merter’deki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına geçti. İmamoğlu’nu burada İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu karşıladı. Basın mensuplarına görüntü veren ikili, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. İmamoğlu ve Kavuncu, görüşmelerinin ardında kameraların karşına çıktı. "Gerçekten olağanüstü uyumlu ve seçimde, ‘Kazanmak için her şey mubahtır’ demeden toplum lehine iş birliğimiz gerçekleşmiştir" diye konuşan İmamoğlu, "Bunun oluşmasında bize yön veren ve katkı sunan çok değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e de teşekkürümü bu vesileyle aktarıyorum. Bu tarihe geçen hem İstanbul seçimi, hem 31 Mart hem 23 Haziran süreci her iki siyasi partinin büyük bir siyasi başarısıdır. Elbette bu yeni sürecin vaat ettiğimiz gibi partiler üstü olması ve belediye başkanlığına partizanlığın sokulmaması, tümüyle halka hizmetle bütünleşmesi için tüm siyasi partilerin içinde olduğu bir masanın kurulması ve tüm siyasi partilerin eleştirileri, önerileri bizim tarafımızdan dinlenerek dikkate alınarak bir sürecin yönetilmesine yönelik bir adım olduğunu belirtmek istiyorum. Göreceksiniz ilk defa uygulanan bu yeni anlayış çok fayda verecektir" ifadelerini kullandı.

Destek vermeye hazırız
Kavuncu da "Bir ittifakın sonucu olarak bugün bu başarıya hep birlikte varmış olduk" ifadelerini kullanarak, "Ama sizin de ifade ettiğiniz gibi Millet İttifakı daha sonra tümüyle İstanbul İttifakına da dönüşüyor. Biz sadece yapılan ittifaktan ötürü değil, teşkilatımız olarak sizi çok sevdik. İttifakın bir sonucu olarak canı gönülden destek verdik, ama o sevginin vermiş olduğu çabanın daha fazla olmasına son derece katkısı oldu. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah arzu ettiğimiz İstanbul’a da sizin başkanlığınızda en kısa sürede kavuşuruz" açıklamasını yaptı.

MHP'den haber bekliyoruz
Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarından randevu talebine ilişkin geri dönüş olup olmadığı soruldu. İmamoğlu, MHP’den geri dönüş alamadıklarını kaydederek, “İl başkanının şehir dışında olduğuna dair bir bilgi paylaşıldı. AK Parti’den, akşam üstüne doğru sadece belediye başkanlarıyla ziyaretimize gelmek istedikleri noktasında bir geri dönüş geldi bize. Pazartesi için bir randevu verdik. Belediye başkanlarının bizi ziyareti, elbette bizi çok mutlu eder. Başımızın üzerinde yerleri var. Kaldı ki bir arada çalışacağız. Ama tabii bizim talebimiz başka bir talep. Onla bağlantılı olduğunu söylemiyorum, ki düşünmüyorum da ama böyle bir gelişme olduğunu sizinle paylaşmış olayım. Dilerim ve isterim ki, AK Parti, siyasi parti olarak, il merkezinde bizimle buluşmayı, aynı zamanda siyasetin dilinin, tavrının, tarzının değişmesine dair toplumun talebinin karşılığı olarak cevap vermiş olurlar. Bunu bir tek ben beklemiyorum, 16 milyon İstanbullu AK Parti’den bekliyor. Bu bir normalleşmedir, buluşmadır, uzlaşmadır, toplum lehine her zaman el sıkışabilmenin bir göstergesidir" diye yanıtladı.

Demirtaş'ı ziyaret etmek isterim
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Saadet Partisi ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlıklarına yaptığı siyasi parti ziyaretlerini, öğle vakti Tarlabaşı'ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı'na giderek devam ettirdi. İmamoğlu, HDP İstanbul İl eş başkanları, Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda İmamoğlu, HDP heyetine İstanbul temalı seramik hediye ederken, eş başkanlar da İBB Başkanı'na ünlü yazar Amin Maalouf'un "Ölümcül Kimlikler", Murray Bookchin'in "Kentsiz Kentleşme" ve cezaevinde bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın ''Kürt Siyasetinin Mor Rengi" isimli kitapları ile HDP Kadın Meclisi'nin hazırladığı "Kadın Özgürlükçü Yerel Yönetimlerin Gaspı Kayyım Raporu" adlı çalışmayı takdim etti. Gazeteciler İmamoğlu'na, "Seçimlerde cezaevinden size açık destek çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz" sorusunu yöneltti. İmamoğlu bu soruya, "Sayın Demirtaş'a ben, 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.