Bayram tatilinin son gününde Çeşme'de plajlarda yoğunluk yaşandı

Bayram tatilinin son gününde Çeşme'de plajlarda yoğunluk yaşandı
Çeşme'de Kurban Bayramı tatilinin son gününde plajlardaki yoğunluk tüm hızıyla devam ediyor.

DHA- İzmir'in gözde turistik ilçesi Çeşme'de Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluk son günde de devam etti. Nüfusun 1 milyonu aştığı ilçede dünyaca ünlü Ilıca Plajı'nda yoğunluk oluşurken, esnaf ise bu durumdan mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanındaki turizm merkezlerinde 9 günlük Kurban Bayram tatilinde yoğunluk oluştu. İzmir'de de Çeşme tatilcilerin uğrak adresi oldu. İlçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, nüfus ise 1 milyonu aştı. Vatandaşlar tatil süresince beyaz kumu ve kükürt bakımından zengin denizi ile dünyaca ünlü Ilıca Plajı'nı doldurdu. Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluk 9 günlük tatilin son gününde de devam etti. Ilıca Plajı'nı dolduran tatilciler sıcak havanın ve denizin tadını çıkardı. Alaçatı Mahallesi ise tatilcilerin buluşma noktası oldu. Alaçatı sokaklarında hareketlilik bugün de devam etti.

'KALABALIK BİR BAYRAM SÜRECİ GEÇİRDİK'

Tatil süresince esnaf olarak yüzlerinin güldüğünü belirten restoran işletmecisi Selim Akbaykal, "Bayram tatili bizler için çok olumlu geçti. Uzun yıllar karşılaşmadığımız kalabalığı gördük. Tatilde güzel sürprizler yaşadık. Joe Biden'in torunu buraya yemek yemeğe geldi. Çadır kampı yapmayı düşünenler, kamp alanı bulamadıkları için zorlandılar. Bayram süresince tatilciler boş oda bulamadı. Ön rezervasyon bu konuda oldukça önemli. Çeşme son 4-5 yılın en popüler tatil beldesi. Bu yüzden herkes burada tatil yapmak istiyor. Okullar kapandı, seçim atlatıldı. Bu yüzden kalabalık bir bayram süreci geçirdik" dedi.

Çeşme'de market işleten Cumhur Morgan ise "Çok yoğun bir bayram geçirdik. Esnaf güzel iş yaptı. Çeşme'nin yerlisi denize ve sahile inemedi çünkü çok kalabalıktı. Aşırı bir kalabalık vardı. Otopark sorunu yaşandı. 9 günlük tatilde bunlar olacak şeyler. Esnafın yüzü güldü. Kıştan ve pandemiden çıktığımız bir dönemin sonunda bayramda güzel iş yaptık" diye konuştu.

Bayram tatilinin son gününde Çeşme'de plajlarda yoğunluk yaşandı

Bayram tatilinin son gününde Çeşme'de plajlarda yoğunluk yaşandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.