Bedaş Çatalca'yı illallah ettirdi

Bedaş Çatalca'yı illallah ettirdi
Çatalca'da yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların imza kampanyası başlatmasına neden oldu. İlk günde 4 bin sayısına ulaşılırken, toplamda 25 bin imza toplanacağı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderileceği öğrenildi.

Çatalca'da son üç yıldır meydana gelen elektrik kesintilerinden bıkan vatandaşlar başlatılan imza kampanyasına büyük ilgi gösterdi. İlk günde 4 bin imza toplanırken, Çatalca'da bulunan ve elektrik kesintilerinden en büyük zararı gören fabrikalar da kampanyaya destek verme kararı aldı. Önümüdeki günlerde ilçenin bütün mahallelerinde imza çadırı kurulacağı belirtildi.

Beyaz eşyalar bozuldu

Kampanyaya öncülük eden Çatalca Koordinatörümüz Bahadır Sügür, "Bu ilçede ikamet eden ve bu ilçe halkının yaşadığı sıkıntıları bizzat yaşayan birisi olarak gelen talepler doğrultusunda imza kampanyası başlattık. Bir gün gibi çok kısa bir sürede 4 bin imzaya ulaşmak kolay bir şey değil belki ama, bu ilçede elektrik kesintilerinden muzdarip olmayan insan yok. Sabah vatandaş ineğini sağacak elektrik yok. Bu sebeple hayvan ölümleri bile olmaktadır. Fabrikalarda ise bir program kuruyorsun, elektrik gitti geldi, yeniden program kurmak en az 1 saat. Kaybedilen iş gücü ve zamanı hesap edin. Evlerde bozulan elektrikli ve eloktronik aletler cabası" açıklamasını yaptı.

Bakanlığa göndereceğiz

Kampanyada en az 25 bin imza hedeflediklerini dile getiren Sügür, "Derdimiz herhangi bir kurumu hedef almak değil. Tek derdimiz var kesintisiz elektrik alabilmek. Bir ilçede eğer günde 5-10 defa kesinti oluyorsa orda bir sorun vardır. Ve bu aylarca yıllarca devam ediyorsa sorun çok daha büyük demektir. Belediye başkanımız ve siyasilerimizden de destek alıyoruz. 25 Bin imzayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına göndereceğiz. BEDAŞ tarafıma ulaşıp açıklama da yolladı. Ben bu ilçenin açıklamaya değil, kesintisiz elektrik almaya ihtiyacı öldüğünü düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum