Belediye başkanı kim olacak?

Belediye başkanı kim olacak?
İyiden iyiye yaklaşan yerel seçimler öncesi başta ekonomide olmak üzere kamuoyu ve piyasalarda yaşanan durumun hiçte iyiye alemet olmadığı şu günlerde dünya da yaşanan gelişmeler de bunca olumsuzluğun tuzu, biberi olmakta.

İyiden iyiye yaklaşan yerel seçimler öncesi başta ekonomide olmak üzere kamuoyu ve piyasalarda yaşanan durumun hiçte iyiye alemet olmadığı şu günlerde dünya da yaşanan gelişmeler de bunca olumsuzluğun tuzu, biberi olmakta.
Tek adamlar dönemini yaşayan dünyanın atılan bir twit ile ters döndüğü şu günlerde diğer bir konuda yaklaşan seçimlerle birlikte mevcut başkanların yanı sıra kimlerin hangi partide aday gösterile bileceği konusudur.
Yavaş yavaş ısınan, ısıtılan bu konunun mevcut başkanları paniklendirirken, 'Belki beni aday gösterirler' diyerek pusuda bekleyenlerde başta twitter yoluyla olmak üzere çeşitli yollara da adlarından bahsettirmeye başladıklarını görmekteyiz.
Ve toplum da bu tür çıkışları şimdiden yakı takibe alarak kimlerin aday edilebileceğini, kimin kazanabileceği yönünde kendilerince tahminlerde bulunup, yelkenleri o rüzgara göre ayarladıkları da dikkat çekmekte.
Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Ardahan gibi küçük ama stratejik illerde kimlerin aday edileceği, kimin başkan olacağı yönünde süren tartışmalar devam ede dursun başta CHP olmak üzere muhalefetin iktidarın karşısında yine darmadağın olduğunu da görmüyor değiliz.Ekonomik bunalımda olan piyasalara çare araya ve hemen her gün yeni önlemlerle dünyanın parası olan dolarla savaş ilan eden iktidarın bunca sıkıntıya karşın hala alternatif olarak gösterilmesi de dikkat çeken diğer önemli bir konu..
Yani bu kadar sıkıntı içinde yıpranması beklenirken yapılan araştırmalarda başta Başkan Erdoğan olmak üzere AK Partinin hala puan aldığını ortaya koyan anket araştırmalarına bakınca yaklaşan yerel seçimlerinde de çokta bir şeyin değişmeyeceğidir.
Çünkü HDP'nin CHP ve diğer muhalefet partilerce dışlanması, HDP'nin ise iktidara karşı olduğunu söyleyip muhalefetle samimi bir ilişki kuramaması en çok 17 yıllık iktidar olan ve ekonomik dar boğaza rağmen hala tek alternatif olarak görülen AK Partinin elini rahatlatmakta.
İyi Partinin siyasi orjini gereği iktidara daha yakın olması ve AK Parti ile MHP'nin ilişkisini kıskanıp, 'Onu değil, beni al' dediği bir süreçte yapılacak olan tek ve gerçekçi şeyin CHP ile HDP'nin gizli kapılara ardından değil, alenen ve cesurca işbirliğidir yaklaşan yerel seçimler öncesi mevcut iktidarın elinde bulunan belediyelerin alınması..
Tabi ki; 'Bu ne kadar isteniyor?!.' onuda sormamız gereken CHP ile HDP'nin el ele verip yerelde kurtaracakları samimi ve ciddi bir diyaloğun tüm sol ve iktidardan rahatsız kesimleri harekete geçirip bu her iki partinin etrafından toplayacağına inanan bir seçmen olarak diyorum ki; Eğer siz öyle uzaktan selamlaşıp, havuz medyasından korkup yakından temasa geçmeseniz başkanlık seçiminde olduğu gibi yereli de şimdiden unutun ve 'Kim belediye başkanı olacak?' sorusununu, 'AK Partinin adayı kim olacak? olarak çevirin derim.
Çevrin ki; 17 Yıldır sizin dağınıklığınızdan dolayı AK Partinin hem genelde hemde yerelde iktidar olduğunu ve yaklaşan yerel seçimlerde de bu durumun değişmeyeceğini artık anlayın..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.