Belediye çalışanları kadın cinayetlerini protesto etti: Eşitlik istiyoruz

Belediye çalışanları kadın cinayetlerini protesto etti: Eşitlik istiyoruz
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çalışanları, Pınar Gültekin cinayetini ve kadına şiddeti, siyah kıyafetler giyerek protesto etti. Belediye fuaye alanında gerçekleşen protesto eylemine Belediye Başkanı Ümit Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Hentbol Kadın Takımı ve belediye çalışanları katıldı. Eylemde “Kadına yönelik şiddet, şiddetin her biçimi gibi insanlığın yüz karasıdır” afişleri asıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Genel popüler kültürün dayatmaları üzerinden seçimle iktidara gelen siyasi makamların konuya ürkek yaklaşması ve gerçek mecrasından bu sapmaların, eşitsizliklerin ele alınamaması kadına şiddeti teşvik eden bir ortam oluşmasına, her gün yeni bir kadının şiddet kurbanı olmasına neden oluyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye psikoloğu Kıvılcım Selen Sayar ise kadına şiddeti protesto için siyaha büründüklerini belirterek şunları söyledi:

“Özgecan Aslan, Emine Bulut, Pınar Gültekin ve erkek arkadaşları, babaları, ağabeyleri ya da başka bir yakını tarafından katledilenlerin onlarcası. Cinayetlerin nedenlerini açıklama çabalarımızı bir kenara bırakmalıyız. Pınar'ı öldüren, katili Cemal Avcı'nın öfke kontrolsüzlüğü değildi. Katilin herhangi bir psikolojik rahatsızlığının olması da değildi. Pınar'ı öldüren şey; yıllardır bu topraklar üzerinde kadına yüklenen rollerdi. Kadınların gülmesinden yürümesine, mesleğinden görüntüsüne kadar her konuda ürettiğimiz dayatmacı ve yargılayıcı fikirlerimizdi. Yaşama hakkımızın elimizden alınmasına öfkeliyiz. Kadınlar insanca yaşayabilmek için yer yüzünde kadınların katledilmediği, kadına şiddetin normalleşmediği, tacizin, tecavüzün, cinsel ayrımcılığının olmadığı bir yer olması için amasız, fakatsız herkesin çalışmasını istiyoruz. Bizler ayrıcalık değil, ayrımcılık değil, eşitlik ve adalet istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.