Benim tek isteğim el ele yürümek

Benim tek isteğim el ele yürümek
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü, Esenyurt’ta büyük bir coşkuyla kutlanırken Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaş ve belediye çalışanlarıyla halay çekti. Başkan Bozkurt, Esenyurt ilçesindeki vatandaşlardan tek isteğinin el ele yürümeyi sürdürmeleri olduğunu söyledi

Esenyurt’ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıldönümü, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalarda fener alaylarıyla yürüyüş yapıldı, Kardeş Türküler’in seslendirdiği kardeşlik türkülerine çok sayıda vatandaş el ele omuz omuza eşlik etti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da konserde vatandaş ve zabıta memurları, sağlık görevlileriyle halay çekti. Kutlamalara vatandaşlar Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle katıldı.

Omuz omuza eşlik etti
Esenyurt’ta Cumhuriyetin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar Cumhuriyet yürüyüşüyle başladı. İlçenin iki noktasından Cumhuriyet Meydanı’na binlerce Esenyurtlu, meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle birlikte yürüdü. Yürüyüşte Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da en önde yer aldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda, yurdun her yöresinden halk oyunları gösterileri ve Kardeş Türküler konseriyle devam etti. Meydanı dolduran vatandaşlar, Kardeş Türküler’in birçok dilde seslendirdiği kardeşlik türkülerine el ele omuz omuza eşlik etti. Kutlamaların en renkli anları ise grubun oyun havaları seslendirdiği dakikalarda yaşandı. Konserde, Başkan Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşlar ile görev yapan zabıtalar ve sağlık görevlileriyle halay çekti, horon tepti.

Bütün Türkiye'ye mesaj
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da konserde yaptığı konuşmada 29 Ekim'in tüm ülke için çok önemli olduğunu vurgulayarak Esenyurt ilçesindeki vatandaşlardan tek isteğinin el ele yürümeyi sürdürmeleri olduğunu söyledi. Bozkurt, birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde olmaya devam edeceklerini belirterek "Türkiye’nin en büyük ve kalabalık ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta birçok değişik bölgeden değişik kültür bir arada yaşıyor. Biz de bu farklılıklardan dolayı bu akşam konserimize Kardeş Türküleri davet ettik. Kardeşlik mesajını Esenyurt’tan tüm yurda duyurursak, birlik beraberliğimize bir nebze de olsa katkı sunmuş oluruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.