Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç oldu! Tahir Doğaç kimdir

Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç oldu! Tahir Doğaç kimdir
Geçtiğimiz hafta görevinden uzaklaştırıldığı açıklanan Murat Hazinedar'ın yerine Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevi için Tahir Doğaç seçildi.

Bilindiği üzere dönemin Ataşehir Beleidye Başkanı Battal İlgezdi'nin ardından Murat Hazinedar da İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Sonrasında alınan karar neticesinde bugün seçim yapılacağı duyurulmuştu. Saat 15.00'te başlayacak olan seçim sonrasında yeni başkan da belli olacak. Hazinedar'ın 3 yıllık görev süresi sonrası başkanlık koltuğuna kimin oturacağı da şimdiden merak konusu oldu.

Yeni başkanı belirlemek için bugün toplanan Beşiktaş Belediye Meclis üyelerinden 26’sı CHP’li, 2’si AK Partili ve 1 tanesi de İYİ Parti’den. Üyeler yeni başkanı belirlemek için bugün saat 15.00’te belediye meclis salonunda toplandı. Çoğunluğun oyunu alan aday Tahir Doğaç vekaleten başkanlık koltuğuna oturdu. Doğaç, 22 oyla yeni başkan seçildi.

tahir boğaç

Tahir Doğaç kimdir?
Tahir Boğaç ekonomisttir. Üniversite mezunudur.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı Adayları kim?
- Tahir Doğaç
- Ediz Feyiz | İYİ PARTİ

Bülent Tatar kimdir?

Bülent Tatar 22 Eylül 1951 yılında dünyaya geldi. Beşiktaş'ın önemli isimlerinden biri olan Bülent Tatar belediye meclis üyesi. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olan Bülent tatar daha sonra lisans öğrenimini tamamladı. Mimar olan Bülent Tatar Zerrin Tatar ile evlendi. Beşiktaş'ın güçlü isimlerinden biri olan Tatar aslen Erzincanlı. Facebook hesabı üzerinden sık sık Beşiktaş ve CHP ile ilgili paylaşımlar yapan Bülent Tatar'ın bir kızı ve bir oğlu bulunuyor. Aynı zamanda Bülent Tatar'ın bir torunu da var.


Murat Hazinedar kimdir?

1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat HAZİNEDAR, ilköğrenimini Fatsa’da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan HAZİNEDAR, 1997 – Nisan 2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu’nun Başavukat’lığını yürüttü. 

Ülke ekonomisine olan tutkusu ile genç yaşta iş hayatına atılan; 1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapan HAZİNEDAR, aynı zamanda iş adamıdır. Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.’de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Av. Murat HAZİNEDAR, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılında CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren HAZİNEDAR, 2011 Yılı Genel Seçimleri’ne Ordu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katılmış, 2013’te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP’ye yeniden üye olmuştur.

10.02.2014 tarihinde CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde %77’lik rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen HAZİNEDAR, Cumhuriyet Halk Fırkası’nı Ordu ilinde kuran ve başkanlığını da yapan Hazinedarzade Mustafa Bey’in torunlarındandır.

Birçok sivil toplum kuruluşuna ve sosyo-kültürel derneklere kurucu başkan, onur kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak destek veriyor olmasının yanı sıra “Temiz Hava ve Temiz Su” projesini geliştirmek, desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla; Karbon (Sera Gazı) Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneğinin Kurucu Üyeliği’ni yapmıştır. Halen aynı derneğin Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır. 

Av. Murat Hazinedar çevresinde hayvansever kişiliğiyle tanınır, spor ve ileri teknolojiyle yakından ilgilenir, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.