Beylikdüzü Kudüs için kenetlendi

Beylikdüzü Kudüs için kenetlendi
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına; Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleri tarafından tepki geldi. Meclis oturumu sonrası belediye önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı. Basın açılamasında CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri olayı lanetlediklerini ve kınadıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Bu karar tüm İslam coğrafyasında büyük tepkiyle karşılanırken Beylikdüzü de bu karara sessiz kalmadı. Beylikdüzü Belediyesi Aralık ayı ikinci oturumunda CHP Grubu adına Doğan Subaşı, AK Parti Grubu adına ise Ebru Habip meclisi yöneten Ömer Şatır’a ABD’nin aldığı bu karara ilişkin bir açıklama yapılmasıyla ilgili yazılı önerge sundular. Alınan ortak karar sonrası Beylikdüzü Belediyesi önünde bulunan Atatürk büstü önünde Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılması kararını protesto eden bir basın açıklaması yapıldı.

Hukuki yolları kullanmalıyız
Basın açıklamasını Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır okudu. Alınan karara topyekün karşı koyulması gerektiğinin altını çizen Şatır, “Üç dinin merkezi sayılan ve İslamiyet için büyük öneme sahip olan Kudüs, İsrail’in başkenti yapılmak istendiğine dair açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalar bizi derinden üzmektedir. İslamiyetin beşiği olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılmasına hep birlikte karşı koymalıyız. Hiçbir taşkınlık yapmadan hukuki tüm yolları kullanarak yapılması gereken her şeyi yapacağız. Bu açıklamayı yapanları buradan teker teker lanetliyoruz” dedi.

Tüm dinler barış içinde yaşamalı
Tüm dinlerin barış içerisinde yaşamasını temenni ettiklerini belirten AK Parti Meclis Üyesi Ebru Habip,  “Maalesef ki ABD’nin ve uluslararası siyonizmin eli şuanda kutsal Kudüs’ün elindedir. Bizim temennimiz, bu ‘Bomba’ niteliğindeki karardan vazgeçilmesi aynı zamanda Müslüman devlet yöneticilerinin, halklarının, tüm uluslararası kuruluşların ve Türkiye’nin 80 milyonla beraber bu karara karşı çıkılmasıdır. Birleşmiş Milletler’in aldığı kararla Kudüs’ün tekrar kazanılması ve bağımsız bir kent olma statüsünün geri kazandırılmasıdır. Tüm dinlerin barış içinde aynı kentte yaşaması temennimizdir” diye konuştu.

Bu karar barışa hizmet etmiyor
CHP Grup Sözcüsü Doğan Subaşı, ABD Başkanı Trump’ın aldığı bu kararın asla barışa hizmet etmeyeceğini belirterek, “İnsanlara iyiliği, barışı, kardeşliği aşılayan üç dinin doğduğu bu topraklarda şimdi savaş, acı, göç, katliamlar var… Bu durumun neden olduğunu da anlıyoruz. Bölgedeki emelleri olan ülkelerin paylaşım savaşıyla alakalı bir konu. Donald Trump’un aldığı bu karar asla barışa hizmet etmeyecek ve Orta Doğu’da daha fazla savaş ve zulmün ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Kudüs’ün uluslararası şehir olma statüsü korunmalıdır, devam ettirilmelidir. Tüm herkesin haklarına, inançlarına saygı duyulmalıdır. Söz konusu kararı da Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Duyarlı insanlar fırsat vermeyecek
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İsmail Damat, ortak açıklamayla bu durumu kınayan iki siyasi parti meclis grubuna da teşekkürlerini sunarak, “Beylikdüzü Belediyesi’nin her iki partiden oluşan meclis üyelerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ve bu hususa olan sahiplenmelerinden dolayı teşekkür ederim. Orta Doğu’nun yeniden bir ateş çemberine atılmasına dünya ve duyarlı insanlar fırsat vermeyecektir” diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.