Beylikdüzü'nde kırlangıcın rengi değişti!

Beylikdüzü'nde kırlangıcın rengi değişti!
Beylikdüzü Belediyesi, aralık ayı Meclisi’nin ilk oturumu yapıldı. Kırlangıç logosunun oylandığı oturumda MHP'li iki üyenin desteği ile üçte 2 çoğunluk sağlandı ve yeni logo kabul edildi. Logonun renkleri ise mavi ve yeşili olarak belirlendi

Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclisi’nin ilk oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis açılış konuşmasına Kasım ayını değerlendirerek başlayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Aralık ayının önemli günlerine de değindi. “Beylikdüzü’nü yaşamın iyi adreslerinden biri haline getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek Beylikdüzü için hayata geçirilecek projeleri meclisle paylaşan Başkan Çalık konuşmasının devamında; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Dünya Toprak Günü, 9-15 Aralık İnsan Halkları Haftası’na dair mesajlar verdi. 2020 yılının herkes için daha adil bir yaşamın başlangıcı olmasını temenni eden Başkan Çalık, “Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da yepyeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Beylikdüzü’nü İstanbul’un nefesi yapmak için yola çıkmıştık ve gece gündüz özveriyle çalışacağımızı bir kez daha beyan etmek istiyorum. Şimdiden herkese iyi bir yıl diliyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kırlangıç kabul gördü
2014 yılında halk oylamasıyla Beylikdüzü halkı tarafından en fazla oyu alarak seçilen Kırlangıç logosu yenilenmiş haliyle Aralık ayı meclis toplantısında yeniden görüşüldü. Oturumda Eylül Ayı meclis toplantısında Kültür ve Turizm Komisyonu’na sevk edilen yeni logoyla ilgili maddeyi oy çokluğuyla gündeme alan Başkan Çalık, “Logo çokça müzakere edildi. Beylikdüzü halkı tarafından kabul görmüş olan kırlangıç, 6 yıldır bu kentin gündeminde ve artık gündemden düşmesi adına karar verilmesi gerekiyor” diyerek yeni logoyu meclisin oylamasına sundu.

MHP destek verdi
Yapılan oylamada MHP’li iki meclis üyesinin desteği ile üçte iki çoğunluk sağlandı ve ilçenin yeni logosu Kırlangıç oldu. Üçte iki çoğunluğu sağlamada kilit rol oynayan MHP’li iki meclis üyesi karara ‘Evet’ diyerek 6 yıllık tartışmaya da son noktayı koydu. AK Partililerin yoğun itirazlarının olduğu mecliste ‘logo’ konusunun daha fazla tartışılmamasını isteyen Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, son sözü MHP’li Tuncay Kaan’a verdi ardından oylamaya geçti. MHP Meclis Üyesi Tuncay Kaan, logo ile alakalı aldığı sözde tartışmanın mazisini araştırdığını, logo değişikliğinin komisyondan oy birliği ile geçmesine rağmen mecliste AK Parti meclis üyelerinin kararlarını olumsuz yönde değiştirmelerinin dikkatini çektiğini ifade etti. Kaan, yaptığı araştırmada kırlangıç logosunda bir sorun görmediğini ancak renkleri konusunda bir takım serzenişlerin olduğuna dikkat çekerek, renklerinin değişmesi durumunda olumlu karar vereceklerini açıkladı. MHP’li meclis üyesi Kaan, Beylikdüzü’nde konuşulacak daha önemli konular olduğunu ve bu tip konuların gündemi yeterince meşgul ettiğine de vurgu yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kırlangıç logosunun yeşil mavi yeni renkleri ile birlikte oylamaya sunacağını ifade ederek kararı meclise bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.