Beyoğlu türküleri dünyaya tanıtıyor

Beyoğlu türküleri dünyaya tanıtıyor
"İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali" Beyoğlu Grand Pera'da başladı. Bu yıl şiddete uğrayan kadınlara ithaf edilen festivalin açılışında, usta sanatçılar katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu

İstanbul 2. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali Beyoğlu’nda başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi ile Sanat Hayattır Derneği tarafından düzenlenen festival ilk gününde yoğun ilgi gördü. Grand Pera'da gerçekleştirilen festivalin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Sanatçı Yavuz Bingöl'ün yanı sıra Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da eşiyle birlikte katıldı.

Türk kültürünü tanıtıyoruz

Festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız festivalde emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Dünyanın farklı noktalarından halkların kendi ruh ve mana köklerini müziğe döktükleri bir uluslararası festivale ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu uluslararası festivalin hem Türk kültürünün tüm dünyaya tanıtılmasına büyük bir faydası olacağına hem de dünyanın farklı kültürlerinin tanıtılmasına bir imkan sağlayacağını ve bu sayede sanatın evrensel sevgi dilinin Beyoğlu’ndan tüm dünyaya yayılmasına fırsat sunacağını düşünüyorum. Sanatın ortak sevgi dilini burada hep birlikte paylaşmış olacağız” dedi.

Sanatçı Yavuz Bingöl ise, bu yılki festivali kadın şiddetine karşı bir farkındalık oluşturması amacıyla, kadınlara ithaf ettiklerini belirtti.

Katılımcılara müzik ziyafeti

Festivalin açılışında usta sanatçılar Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu sevenleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan ikili aralarında "Beni Hor Görme Gardaşım", "Zahit Bizi Tan Eyleme", "Seher Yeli", "Minnet Eylemem" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ın aralarında bulunduğu birçok parça seslendirdi. Açılışta ayrıca geleneksel Balkan müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen ve festivale Saraybosna'dan konuk olan Divanhana Grubu sahne aldı. Konser boyunca Bosna-Hersek'in kentsel geleneksel müziğini dinleyicilerin beğenisine sunan grup, aynı zamanda Sevdalinka şarkıları da seslendirdi.

Yavuz Bingöl de konser verecek

Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerinde de sanatçı konserleri ile devam eden festival, bugün Grand Pera'da gerçekleştirilecek Alim Qasimov (Azerbaycan'dan) ve Yavuz Bingöl konserleriyle sona erecek.


AYNUR CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.