Bilge Sitesi davasında 4 kişi tutuklandı

Bilge Sitesi davasında 4 kişi tutuklandı
6 Şubat depremlerinde Osmaniye'de yıkılan Bilge Sitesi'nde 105 kişi hayatını kaybetmişti. Bilge Sitesi davasında 4 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.

Kahramanmaraş depreminden etkilenen Osmaniye'de yıkılan ve 105 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili davada 4 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Osmaniye merkezde Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı Bilge Sitesi A Blok yıkıldı. Apartmanda bulunan 105 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi halkında "Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi ile ilgili davanın ilk duruşmasında müştekiler ile sanıklar H.K., A.G. , M.İ. ve F.P. katıldı. Yargılama sonunda mahkeme tüm sanıkların tutuklanmalarına karar verdi. Tutuklanan yapı sahibi, müteahhit ve inşaat mühendisleri cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.