Bina her an yıkılabilir

Bina her an yıkılabilir
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, geçtiğimiz günlerde Feriköy’de bir apartmanın giriş katında meydana gelen çatlama sonrası evlerinden tahliye edilen vatandaşlarla bir araya geldi. İnönü yaptığı açıklamada, “Bina şu an riskli ve yıkılabilir. Bundan sonrasında tek tek dairelerden eşyalar boşaltılacak” dedi.

Şişli Feriköy Mahallesi’nde bulunan 8 katlı apartmanın giriş katındaki marketin kolonunda geçtiğimiz Cuma günü bir çatlama meydana geldi. Olayın bildirilmesinden sonra Şişli Belediyesi’ne bağlı ekipler gerekli incelemeleri yaptı ve binada çökme tehlikesi saptandı. Tahliye edilen iki binada yaşayan vatandaşlar çevredeki otellere yerleştirildi. Vatandaşların gıda ihtiyaçları da belediye tarafından sağlanırken, binadaki markette ise, Türkiye’de nadir olarak görülen çelik konstrüksüyonlarla bir yaşam koridoru oluşturup, güçlendirme yapmaya başlandı. Bu yaşam koridoru sayesinde, binanın güçlendirme çalışmaları sırasında güvenlik sağlanmış olacak. Öte yandan, güçlendirme çalışmalarının ardından itfaiye desteğiyle üst kattan başlayarak sırayla tüm dairelerin eşyaları tahliye edileceği de bildirildi. Binanın tümüyle boşaltılmasından sonra ise yıkım kararının alınması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi verdi
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri, oturdukları binanın kolonunda meydana gelen çatlama sonrası boşaltılan iki binada yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek toplantı yaptı. Burada vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan yetkililer, bina sakinlerinin izleyeceği yol ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Eşyalar boşaltılacak
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, binaya özellikle bir hasar verildiğine dair bir bilgisinin olmadığına dikkat çekerek, “İlk etapta burada oturan kişilerin yerleştirilmesi lazım. Bununla ilgili hafta sonu bir çalışma yaptık. Tüm mağdurları en az 3 ay yerleşecek bir imkan sağladık. İkinci etapta ise eşyaların boşaltılması lazım. Bina şu an riskli ve yıkılabilir. Bunun için bir kuvvetlendirme çalışması yapılıyor. Bundan sonrasında tek tek dairelerden eşyalar boşaltılacak. Bina boşalacak. Bundan sonraki etap ise yıkım ile ilgili karar. Bu bizim sadece belediye olarak alabileceğimiz bir karar değil. Tüm gerekli incelemeler sonrası bu karar verilecek” dedi. Başkan İnönü, 40 yıllık binanın eski olmadığına vurgu yaparak, “40 yıllık binayı eski deyip, yıkıp yeniden yapıyoruz” diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.