Bir dokunduk bin ah işittik

Bir dokunduk bin ah işittik
CHP Esenyurt İlçe Örgütü Başkanı Ali Gökmen, ilçede faaliyet gösteren esnafların çok dertli olduğunu söyledi. “Bir dokunduk bin ah işittik” diyen Gökmen, vatandaşların sorunlarının çözümü adına çalışacaklarını söyledi

CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen, önceki gün Balıkyolu Mahallesi Aşık Şenlik Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti. Kadın Kolları Başkanı Emine Polat, Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Daş, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Ergin ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı ziyaretlerde, esnafların ve vatandaşların sıkıntıları ve talepleri dinlendi. Başkan Ali Gökmen ve CHP heyeti, ziyaretler sırasında esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Karsız kapatıyoruz
Özellikle ekonomik açıdan oldukça zorlandıkları dile getiren esnaflar, günü karsız kapattıklarını, elde ettikleri kazançların da ancak giderleri karşıladığından yakındılar. Ekonomik bunalımı derinden yaşayan esnaflar, bu durumun bir nedeni olarak da Pazartesi Pazarı’nı gösterdiler. Esnaflar, CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen’den, Pazartesi Pazarı’nın iki sokak yukarıya taşınması için kendilerine destek olmasını istediler. Kendisine konuyla ilgili birçok şikayet geldiğini kaydeden Gökmen, “Esnafa bir dokunduk bin ah işittik. Vatandaşların bütün bu sorunlarının çözümü adına çalışacağız” dedi.

Gündem Pazartesi Pazarı!
Esnafın en önemli sorun olarak öne çıkardığı Pazartesi Pazarı konusunda üzerine düşeni yapacağını ifade eden CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen, ilk meclis toplantısında bir önergeyle konuyu Esenyurt Belediye Meclisi’nin gündemine taşıyacakları sözünü verdi.

Ekonomik daralma yaşanıyor
Ziyarete ilişkin bir değerlendirme yapan İlçe Başkanı Gökmen, “Yapmış olduğumuz ziyaretlerde halkımızla ve esnaflarımız ile dertleştik. Aşık Şenlik Caddesi’nde evlerine ekmek götürmeye çalışan esnaflarımız Pazartesi Pazarı’ndan şikayetçi oldular. Pazarın iki sokak yukarı alınması gerektiğini savunuyorlar. Biz de bu talebi belediye meclis gündemine taşıyacağımızı ilettik kendilerine. Esnafımızla hem yerel sorunları hem genel sıkıntıları da konuştuk. Esnafımızın ekonomisi oldukça bozulmuş durumda. Kazançları ile ancak kiraya çalıştıklarını ve ekonomik daralmayı bire bir yaşadıklarını anlattılar. AKP iktidarının 2018 Türkiyesi’ni getirdiği noktanın bir fotoğrafıdır bu. Esenyurt’un diğer mahallelerinde iş yapan esnafların durumu da buradakilerden farklı değil” şeklinde konuştu. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.