Bir yetki de Uysal’a

Bir yetki de Uysal’a
Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı'nın yapımı için geçtiğimiz yıl dönemin başkanı Kadir Topbaş'a borçlanma yetkisi veren İBB Meclisi şimdi de İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a yetki verdi. Uysal, proje için 61 milyon Euro+KDV iç borçlanma yetkisi aldı

istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı'nın yapımında kullanılmak üzere 61 milyon Euro tutarında iç borçlanma yapabilmesi için İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a yetki verdi. Karar CHP'lilerin ret oyuna karşın AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi.

Topbaş da borçlanmıştı
Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım projesi 2016 yılında yaklaşık 153 milyon Euro + KDV bedelle ihale edildi. Doğuş İnşaat'ın ihalesini aldığı projenin tamamlanabilmesi için Şubat 2017'de 100 milyon Euro borçlanma gerektiği açıklandı. Belediye meclisi borçlanmanın yapılabilmesi için dönemin başkanı Kadir Topbaş'a yetki verdi. Bu yetkiyle İntesa Sanpaolo Bankası'ndan sigorta primi de dahil olmak üzere 100 milyon Euro finansman sağlandı.

CHP ret oyu verdi
Söz konusu projenin tamamlanması için belediye başkanlığı bir kez daha borçlanma için yetki talep etti. Dün yapılan İBB Meclisi oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu'nun sözleşmedeki kalan 61 milyon Euro ve sigorta bedelinin karşılanması için İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili kararı gündeme geldi. Karara komisyonda da ret oyu veren CHP'liler, meclis oturumunda da hayır dedi. Borçlanma yetkisi AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi.

Euro üzerinden teklif sunuldu
Haliç'in güney kıyısına yapılacak ve Eminönü'nden Alibeyköy'e uzanacak olan 10 kilometrelik tramvay ihalesi 29 Haziran 2016'da yapıldı. İhaleye teklifler Euro üzerinden sunulmuştu. Doğuş İnşaat, 152 milyon 998 bin 680 Euro teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Haliç kıyısı boyunca çalışacak olan tramvay Eyüp'ü 350 metrelik köprü ile aşacak.  EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.