'Bireysel Silahlanmaya Hayır' Platformu kuruldu

'Bireysel Silahlanmaya Hayır' Platformu kuruldu
Türkiye’de son yıllarda artan silahlı şiddet ve maganda terörünü karşı "Bireysel Silahlanmaya Hayır" Platformu kuruldu.

Sultangazi'de arkadaşları ile yolda yürürken 17 yaşındayken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün sonra yaşam mücadelesini yitiren lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş'un Babası Gazeteci Bülent Çavuş oğlunun vefatından sonra başlattığı "Bireysel Silahlanmaya Hayır" mücadelesine artık "Bireysel Silahlanmaya Hayır" Platformu olarak devam etmek istiyor.

Gazeteci babası Bülent Çavuş ve annesi Zeynep Çavuş, oğullarının kaybından sonra maganda kurşununa dikkat çekmek için, her gün değişik sosyal farkındalık projeleri hazırladı, başka çocukların maganda kurşunu ile hayatını kaybetmemesi için televizyon programlarına çıkarak dikkat çekmeyi başardı.

"Bireysel Silahlanmaya Hayır" Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş Sosyal Proje Kapsamında Başlattığı  Kampanyaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Burçin Baykal ,Metin Kaya , tiyatro sanatçısı Bülent Emrah Parlak, Aynur Aydın, sanatçılar Seyfi Yerlikaya ve Onur Akay, Hüseyin Turan “Ahmet Emre Çavuşlar ölmesin, analar ağlamasın” diyerek video çekti ve “Bireysel silahlanmaya hayır” dedi.

"Bireysel Silahlanmaya Hayır" Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş’’ Ülke genelinde özellikle internet üzerinden kolaylıkla gerçekleşen silah satışına sınırlama getirilmesi için, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya buradan çağrı yapıyorum. Türkiye’de Şiddet günden güne artmaktadır. Bunun en temel sebeplerinden biri de bireysel silahlanmadır.

Türkiye’de son 10 yılda ruhsatlı veya ruhsatsız silah sayısı en az 10 kart arttı. Umut Vakfının hazırlamış olduğu ‘Türkiye’de Silahlı Şiddet Haritası-2018’ raporuna göre, günde 6 kişi, yılda 2187 kişi bireysel silahlanma sebebiyle hayatını kaybederken, birçoğu ağır olmak üzere, 3529 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığının 2017 Mayıs verilerine göre ise, 2016 yılının sonu itibari ile ruhsatlı tabanca sayısının 308 bin 296’sı sivil vatandaşa ait olmak üzere toplamda 692 bin 921 ruhsatlı tabanca olduğunu açıkladı.

Yine İçişleri Bakanlığı, sadece 2018 yılı içerisinde, toplamda 77 bin 185 silah ruhsatı verildiğini açıklamıştır. Ayrıca yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere toplamda 25 milyon civarı bireysel silah bulunmaktadır. Sevdiklerimizin hayatını kaybetmesini önlemek bizim elimizdedir.

Bir hiç uğruna, anlık öfkelerle ya da cehalet sonucu sevdiklerimizi kaybetmeye daha fazla tahammülümüz kalmadı. Bu sebepledir ki; devlet, siyasi partiler, dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları toplumların kaderlerini etkileyen ve yaşamı üzerinde acı etkiler doğurabilecek bu şiddet sorunu karşısında hep birlikte hareket etmeli ve hep birlikte yaşamı savunmalıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu dan destek bekliyorum lütfen sesimiz duyun artık yeter çocuklar ölmesin Sosyal Projelerimize  destek versin” dedi.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.