Birinci olacak

Birinci olacak
Yüz elli yıllık geçmişe sahip, dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Türk Kızılayı, Büyükçekmece hizmet binasını açtı. Açılışta konuşan Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, “Bu bir iyilik yarışı. Türkiye, dünyada iyilik yarışında nasıl birinciyse Büyükçekmece şubemiz de sizlerin de katkısıyla ve yaptıkları faaliyetlerle İstanbul'da birinci olacak” dedi.

Kurulduğu günden bu yana, dünyanın neresinde yardıma muhtaç bir el varsa ona yardım götüren Türk Kızılayı, Büyükçekmece'de yeni şubesini açtı. Açılış başlamadan önce şehitler için saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu, dualar edildi. İstanbul Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, İl Afad Müdürü İbrahim Tarı, Büyükçekmece Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş ve Beylikdüzü Belediye Başkanvekili Ömer Şatır’ın katıldığı açılışa, Büyükçekmece ve Beylikdüzü meclis üyeleri, başsavcı vekilleri, siyasi parti temsilcileri, kurul müdürleri, yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, mahalle muhtarları ve savcılar da iştirak etti.

Heyecanımı mazur görün 
Açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Büyükçekmece Şube Başkanı Atilla Çiftçi, "Heyecanımı mazur görün. 150. yılı kutladığımız bu iyilik yolunda Kızılayımızın açılışı için burada bulunmaktayız. Ben sözü büyüklerime bırakmak istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz" ifadelerini kullandı. 

Şubelerimizi temsilciliğe dönüştürdük 
Türk Kızılayı Genel Başkanı'nın ayrı bir programda olduğu için katılamadığını belirten, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ise "Değerli başkanımız Atilla Bey çok az konuştu. Ben bundan çok fazla konuşmama gerek yok çok iş yapacağım demek istediği sonucunu çıkarttım. Türkiye'de nüfusu yüz binin altında olan şubelerimizi temsilciliğe dönüştürdük. Bir de performans itibariyle performansları düşük olan bazı arkadaşlarımızı, yeni arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmak üzere görevlendirdik. Kızılay'ın 150 yıllık bir geçmişi var. Dünyaya umut olan Kızılay iyilik hareketinde, daha fazla gayret gösterecek, daha çok zaman harcayacak ve fedakarlık gösterecek, bu bayrağı daha yükseğe taşıyacak arkadaşlarımızla yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İyilik bizim kültürümüzde var 
Kızılay'ın 150 yıllık serüveninde görev alan genel başkanların, yönetim kurulu üyelerinin, şube başkanlarının, temsilciliklerin, koordinatörlerin ve çalışan profesyonel arkdaşların Kızılay'ı bulunduğu noktaya getirdiğini vurgulayan Turunç, "Ben de 5 yıldır Kızılaycıyım. Kızılay'a girdikten sonra dünyada ne kadar büyük bir iyilik etkinliği yaptığını ve dünyada bunun karşılığının ne olduğunu gördüm. Takdir edersiniz ki iyilik bizim kendi kültürümüzün bir öğretisi bir kalıtımı. Başka milletlere benzemiyoruz. Tabi ki onlarında kendine özgü kültürü ve oralarda yaşayan iyi insanlar var.105 ülkeye gittim orada da iyi insanlar gördüm  ama bizim insanımız kadar güzelini göremedim. Bu bizim kültürümüzle alakalı içimizde sevgi ve muhabbet var. Gittiğimiz ülkelerde sadece başkentlere gitmiyoruz. Kilometrelerce uzaktaki yerlere, en uç noktalara gidiyoruz. Nerede insanlar sıkıntıdaysa Türk Kızılayı orada. Flipinler'de 4 yıl önce bir kasırga olmuştu. Dünya'da ilk bizim yardım uçağımız gitti. Çok şükür o uçakta ben de vardım. Gerçekten gurur duydum" dedi.

Dünyaya örnek oluyoruz 
Dünya'da her sekiz dakikada bir çocuğun susuzluktan öldüğüne değinen Turunç, "Yok böyle bir şey. Evimizde 5 dakika su kesilse kimyamız bozuluyor. Peki kim gidecek bu insanlara? Tabi ki ilk önce kendi ülkelerinin yetkilileri gidecek ama yetmiyor. Dünyada bir adaletsizlik var. 7 milyarlık insanlık aleminin yüzde 1'i dünyanın yüzde 99 servetine sahip. Bu nasıl bir sosyal adalet nasıl bir ekonomi nasıl bir sosyal paylaşım? Yok paylaşım. Biz ikramda bulunmayı seven insanlarız. Dünyaya örnek oluyoruz. Dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Ama işimiz çok. Kızılay olarak çok organizeli 150 yıllık bir kurumuz. Bugüne kadar her kademede görev yapan arkadaşlarımıza, bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir iyilik yarışı. Atilla Bey çok güzide bir ekip oluşturdu. Türkiye, dünyada iyilik yarışında nasıl birinciyse Büyükçekmece şubemiz de sizlerin de katkısıyla ve yaptıkları faaliyetlerle İstanbul'da birinci olacak. İnsanlık adına iyi ki milletimiz var. İyi ki Kızılay var. İyi ki sizler varsınız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.