Birlikten güç doğar

Birlikten güç doğar
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, birer gün arayla ilçede faaliyet gösteren 113. Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 266 Nolu Mavi Esenyurt Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi minibüsçü esnafıyla bir araya geldi. Kooperatif üyelerine birlik çağrısı yapan Bozkurt, "Birleşmenizde fayda var. Endişelerinizi gidermek için elimden ne geliyorsa yaparım" dedi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt 113 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 266 Nolu Mavi Esenyurt Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimleri ve minibüsçü esnafını birer gün arayla kahvaltı programında ağırladı. Mavi ve sarı minibüs hatlarının birleştirilmesi konusunun görüşüldüğü programda ilçedeki ulaşım sorunları konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Birleşme fikrini kendisinin sunduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, sarı ve mavi minibüslerin birleşmesinin vatandaşa ve esnafa büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Hepimiz Esenyurtluyuz
Esenyurt’ta güzel çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Bozkurt, “Birçoğunuz aynı siyasi görüşten olmasak dahi bana inanıp destek verdi. Ben inancınız için size teşekkür ediyorum. Ama inanın boşa çıkmayacak. Çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. 42 yıldır burada yaşıyorum ve bu süre boyunca ilçemizin hangi aşamalarından geçtiğini biliyorum. Hangi hataların yapıldığını, kimlerin yaptığını biliyorum. Bu hataları tekrar yapmamak adına öncelikle birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Hepimiz Esenyurtluyuz. Bir arada yaşarken ortak sorunlarımıza adil kurallar koyup onunla beraber yaşamak zorundayız. Esenyurt’ta birçok sorun var. Ulaşımla ilgilide önemli sorunlar var. Ama bu sorunların kalıcı olduğunu düşünmüyorum. İyi bir sistem kurup bir arada durursak hiçbir sorunumuz kalmaz” dedi.

Her konuda iyi olacağız
Birleşme konusunda ortak çözüm yolları aranması gerektiğine dikkati çeken Başkan Bozkurt, “Biz sorunlarımızı kendi başımıza çözebiliriz. Ayrıca bir hakeme ihtiyacınız yok diye düşünüyorum. Bir çözüm bulmak zorundayız halk bizden sorunsuz bir hizmet bekliyor. Esenyurt Türkiye’nin en kötü şehri olmak zorunda değil. Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olarak her konuda en iyi olmak zorundayız. Ben bürokrat arkadaşlarıma da söylüyorum. Eğer biz bir milyon insanın yaşadığı bir kenti yönetiyorsak, o zaman yaptığımız icraatların da bu insanlara layık şekilde olması lazım. O yüzden şehrin düzeni, ulaşım ve birbirimizle ilişkilerimizde mutlu, huzurlu, birbirini sayan, birbirine değer veren ilçenin insanları olmamız lazım” diye konuştu.

Birleşin çağrısı yaptı
Birleşme fikrini iki kooperatife de kendisinin sunduğunu vurgulayan Başkan Bozkurt, “Birleşmenizde fayda var. Endişelerinizi gidermek için ben elimden ne geliyorsa yaparım. Birleşmeden tartışmadan konuşmadan sorunları çözemeyiz, aksine çoğaltırız. Benim sizden ricam birleşin, birleşmeniz bizim çıkarımıza değildir. Tam tersi siyasiler birleşmenizi istemez. Birleştiğinizde toplumsal bir güç olursunuz. Siyaseten daha güçlü olursunuz. Yapmak istemiyorsanız bu karar sizin. Diyelim ki kabul etmediniz. Ondan sonra burada uyumlu çalışmak için bir sistem kurmamız lazım. İlerde İETT ve metroyla ilgili çalışmalar yapıldığında bir sıkıntı çıkmaması için çalışma yürüterek, yeni bir hat açıldığında ne yapmamız gerektiğini belirleriz. Ana kuralları belirlediğimizde daha sorunsuz bir iş yaparız. Metro 4 yıl içerisinde gelecek güzergahları da sanayiyle birleştirmek istiyoruz. Metronun gelmesi durumunda metro hatlarına ve ana arterlere taşımayı yine sizler yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

Beraber mücadele ederiz
Metro ve İETT hatları konusunda da çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Bozkurt, “Bizim birinci önceliğimiz Esenyurtluların huzurlu mutlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları. Ama buranın esnafının ekmeğini götürüp başkasına verecek kadar da aciz değilim. Buranın ekmeğini buradaki insanlar yer eğer burası yetersiz gelirse o zaman bakarız. Metro geldiğinde yine sizlerin mağdur olmayacağı şekilde hatlar düzenlenir. Ben başka yerden buraya minibüsçü gelmesine müsaade etmem. Bu konuda sizinle beraber mücadele ederiz. Rant beni ilgilendirmez, ben burada milyonlarca dolar rant yatarken o rantı elde edenlerle ilgili suç duyurusunda bulunmuş bir insanım. Dolayısıyla burada önemli olan huzurlu mutlu, dostça ve arkadaşça, birbirimizi gördüğümüzde mutlu olarak yaşamamız. Ana felsefemiz, Esenyurtluların hızlı ve rahat bir şekilde bir yere ulaşması, eğer buradan bir para kazanılacaksa Esenyurtluların kazanması” şeklinde konuştu.

KİMSENİN HAKKINI DİĞERİNE YEDİRMEM
Bundan sonraki süreçte minibüsçülerle sık sık bir araya geleceğini belirten Başkan Bozkurt, “Burası geçmişte çok kötü yönetildi. Ahlaken bir bozulma var. Kötü bir kültür yerleştirilmiş çalışmadan üretmeden. Bana da bu konuda baskı geliyor ama ben veremediğim hiçbir hesabın arkasında durmam. Benim için önemli olan bir insanın hayatına ışık olabilmek. Beni mutlu eden de budur. Bizler beş yılın sonunda Esenyurt’u hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Bozkurt son olarak, "Samimi sohbetinizden ve beni kendinizden gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Esenyurt’u Esenyurtlular yönetecek. Böyle kendi aramızda konuşup kararlar alacağız. Kimsenin kimseye haksızlık yapmasına izin vermeyeceğim. Birlikte yaşamanın ön koşulu adalettir. Adaletin olmadığı yerde her zaman kavga olur. Hiç kimse ama hiç kimsenin hakkını başkasına yedirmem. Benim burada beş yıl hizmet sürem var beş yıl sonra yine bu bakışla, sevgiyle bana bakabiliyorsanız ve beni kendinizden görüyorsanız benim kazancım budur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.