Bize her yer Trabzon

Bize her yer Trabzon
Avcılar Trabzonlular Derneği'nin yeni dernek merkezi açıldı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı İsmail Hakkı Aktaş, “Devletimizin ve milletimizin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün buradaki tüm dostlarımıza hemşehrilerimize çok teşekkür ederim. Bize her yer Trabzon” dedi.

Avcılar Trabzonlular Derneği'nin yeni dernek merkezi Firuzköy'de açıldı. İş, sanat, siyaset ve spor dünyasından renki ve ünlü ismlerinin katıldığı açılışa katılım yoğun oldu. Avcılar Trabzonlular Derneği Başkanı İsmail Hakkı Aktaş ve yönetimi davetlileri kapıda karşıladı. Açılışa başta İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan olmak üzere, Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Ağaoğlu, Avcılar Dernekler Federasyonu Başkanı Özcan Özbey, MHP Avcılar İlçe Başkanı Muhammet Nur Kutun, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri,  Avcılar Müftüsü Bekir Derin, Şoförler Odası Başkanı Kemal Türk, Avcılar İYİ Parti İlçe Başkanı Serkan Yalım, Avcılar Kızılay Şube Başkanı Mustafa Uzun, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Hemşehrilerimize yakışan bir yer
Törenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmail Hakkı Aktaş, "2001 yılında değerli büyüğümüz Ali Kemal Kaya öncülüğünde kurulmuş olan derneğimizde bu zamana kadar emeği gecen tüm başkanlarımıza  ve yönetimlerine, ayrıca hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Yönetime geldikten sonra kısa zamanda büyük işler yaptıklarını belirten Aktaş, "İlk olarak hemşehrilerimize yakışır yeni dernek merkezimiz için karar aldık.  Ve 3 aylık tadilattan sonra  derneğimizi yenilenen yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün sözünü hatırlattı
Yeni dernek merkezinin hizmete girmesini, 'Bu daha başlangıç' şeklinde değerlendiren Aktaş, "Yüz yıllardan beri süregelen dernekler, vakıflar toplumsal ihtiyaçlardan doğmuştur. Milletin sesi, gözü, kulağı ve vicdanı olan devletle millet arasında bir köprü olmak derneklerin aslı görevlerinden biridir. Ve biz bu görevi adalet, dürüstlük ve vicdan kavramlarını en ön planda tutarak yüreteceğiz. Bundan da kimsesin süphesi olmasın. Biz Trabzonlular olarak ezelden beri devletçi ve milliyetçi insanlarız. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk Trabzon'a ilk ziyaretinde, 'Bundan 5 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk ayak baştığımda bana kalp güçünü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonlular vardı. Ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde 3 dümen eşliğinde bize tam destek veren, cesaretleriyle, vatanseverlikleriyle bu savaşın kazanılmasında büyük rol üstlenen Trabzonluların bizim kalbimizde yeri her zaman ayrı olacaktır' sözleriyle Trabzonluları anlatmıştır. Bu sözlerle bizi onurlandırmıştır, gelecekte de evlatlarımızı onurlandıracaktır" dedi. 

Devletimizin yanında olacağız
Konuşmasını, "Trabzonlular olarak farklı siyasi düşüncelere sahip olsak da her zaman devletimizin ve milletimizin çıkarlarını ön planda tutarak hareket ettik" diyen Aktaş, "Çok sayıda siyasetçi, bürokrat, bilim adamı ve sanatçı yetiştirdik. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğiz. Devletimizin ve milletimizin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün buradaki tüm dostlarımıza hemşehrilerimeze çok teşekkür ederim. Bize her yer Trabzon" diyerek sözlerini noktaladı

Trabzonluların özü sözü merttir
Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ise yeni açılan dernek merkezinin önemli olduğunu belirterek, "Ben Trabzon Sürmene'de kaymakamlık yaptım. İnanın vefasını, güzelliğini, hayat şartlarını, ilklimini ve zorluğunu hiçbir zaman unutmam. Burada Trabzonluların olduğu yerde, Trabzon'u anlatmak bize düşmez. Ama gerçekten Trabzon insanının vatanseverliği dillere destandır. Trabzonluların memleketlerine düşkünlüğü bir başkadır. Herkes kendi memleketini sever ama Trabzonlular resmen aşıktır. Onun için Trabzonlular için anası, babası, çocuğu neyse Trabzon şehri de odur. Hem kendi ilini hem de ülkesini çok sever Trabzonlular. Onlardan asla bir hainlik göremezsiniz. Dürüsttür, özü sözü merttir. Tek hataları çabuk kızarlar ve hemen parlarlar. En son sözeyeceklerini ilk önce söylerler. Ama kalbinde kötülük beslemezler" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.