Böyle komik karar olmaz!

Böyle komik karar olmaz!
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçede gündeme gelen arsa satışları ve İdari Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili gazetemize konuştu. Kara, “Herhalde böyle komik bir karar olamaz” dedi

Çatalca'daki arsa satışlarıyla ilgili AK Parti Çatalca İlçe Teşkilatı'nın satışların iptali talebinde bulunması ve İdari Mahkeme tarafından satışların durdurulması sonrası ne diyeceğinin merak konusu olduğu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gazetemize konuştu. Arsa satışları konusunda AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez'in ortaya koyduğu tepkilerin ve iptal taleplerinin 'yanlış' olduğunu savunan Kara, "Zaten bunu söylememe gerek yok. Belediyeler mal da alırlar mal da satarlar. Bunu daha önce de söylemiştim. Dolayısıyla biz de nakit para ihtiyacımız olduğu için yedi parsel yerimizi satışa çıkarmıştık" dedi.

Satışı gündeme gelen yerlerle ilgili de bilgiler veren Kara, "Bu parsellerin büyük çoğunluğu bizim dönemimizde 2-B arazisi olarak, tarla olarak alınmış yerlerdi. İki tane Kavakça'da bir tane Akalan'da, bir tane Subaşı'nda onun dışında Çatalca'da edindiğimiz bir alan ve geçen dönemlerden bize kalan 532 metrekarelik yerde Ovayenice'de 65 dönümlük bir tarlaydı. Biz bunların tabi satış kararını aldık. Meclis kararları ile birlikte aldık. Yasalara uygundur" ifadelerini kullandı.

Kendisini parlatmak istiyor
Her şeyin yasalara uygun olmasına rağmen AK Parti cephesinin neden satışların iptalini istediği sorumuza da cevap veren Kara, "Ne hikmetse AK Parti İlçe Başkanı kendisini parlatmak için bana göre bir kamuoyu oluşturdu. Çatalca'yı sattırmam tarlaları sattırmam diye. Saat 5 itibariyle Bölge İdari 10. Mahkemesi'nden satış kararını durdurma yönünde bir karar çıkartmışlar. İşte evrakların gönderilmesi şeklinde. Bu belli olmasına rağmen sağdan, soldan Esenyurt'tan, Büyükçekmece'den, İSKİ çalışanlarından, 5. bölge çalışanlarından da 150-200 kişilik bir grup toplamış belediye önünde işte bu arsa satışlarına karşıyız şeklinde. Bir basın açıklaması yaptı. Olay bundan ibaret" dedi.

Adalete saygı duyuyoruz
Arsa satışlarıyla ilgili olarak İdari Mahkeme'den çıkan yürütmeyi durdurma kararını da değerlendiren Kara, İdari Mahkeme'den çıkan karara karşı ayrıca bir dava açmalarının mümkün olmadığını söyledi. Kara, "Aynı gün mahkemeye müracaat ediyorlar. Dün itibariyle de karar çıkıyor. Neymiş! Belgelerin talep edilmesi meclis kararlarının gönderilmesi. Herhalde böyle bir komik karar olamaz. Tamam biz adalete saygı duyuyoruz ama ilçenin hizmet yapmasının engellenmesi, ilçe belediyesinin eli rahat olur ise hizmet gider bu olursa biz burada iktidar olamayız düşüncesindeler. Bütün mesele bundan ibaret" ifadelerini kullandı.

Saçma sapan olay
Yaşananların tam anlamıyla "saçmalık" olduğunu da vurgulayan Kara, AK Parti İlçe Başkanı'nın tartaklandığı iddialarına da cevap verdi. Kara, "Bize göre saçma sapan bir olay. İlçe başkanı tartaklandığını söylemiş. Sen ilçenin her yerine kafana göre pankart asmaya kalkıyorsun. Zabıta da pankartları topluyor. Bir de bunu yaşadı arkadaşlarımız. Biz barış olsun diyoruz ama uygulama farklı oluyor. Sonuçta herkesin karşı olma hakkı vardır. Basın açıklamanı yaparsın, tepkini ortaya koyarsın konu böyle devam eder gider. Ama farklı bir kimliğe ve kişiliğe bürünerekten kendisini parlatmaya çalıştı. Sanıyorum bunun altında kalmıştır. Koskoca ilçe başkanı basın açıklamasında 150 kişiyi zor buluyorsa düşünsün gerisini. Bir de bunlar Çatalca halkı değilse daha çok düşünsün" şeklinde konuştu.

Arsa satışından vazgeçilmeyecek
Arsa satışları konusunda çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini fakat satışta ısrarlı olduklarını da belirten Kara, söz konusu arsaların Çatalca Belediyesi'ne kendi döneminde kazandırıldığını da anımsattı. Kara, "O arsalar, bizim dönemimizde 2B'den yok pahasına canımızla daha sıkıntılı günlerde değerlendirdiğimiz arsalardır. Ki ben belediye adına 400 dönüm tarla aldım. Bu dönemde meclis üyelerinin bana vermiş olduğu destekle. Bunları niye aldım? 10-15-20 liradan aldım. Başkası alsaydı yazık olacaktı. Ben halen bunların taksitlerini ödemeye devam ediyorum" dedi.

18 milyon lira gelir!
Arsa satışlarıyla birlikte belediyenin kasasına girecek muhtemel gelirden de söz eden Kara, "Daha önce de iki yeri satışa çıkarmıştım fiyatlar yüksek geldiği için bir katılım olmamıştı. Ama yani eğer müracaat tamamına olsaydı 7 parsel 16-18 milyon lira civarında bir gelir olacaktı. Belki 1-1,5 milyon lira olacaktı onu bilemiyorum tabii. Yani alıcısı şu ana kadar çıkmadığı için satılır mıydı, satılmaz mıydı bilemiyorum" diye konuştu.

Yanlış bir imaj oluşturuyorlar
AK Partililere yönelik eleştirilerini de sürdüren Kara, söz konusu arsaların AK Partililer tarafından halka yanlış lanse edildiğini savundu. Kara, "Tarihi otogar satılıyor diyorlar. Otogar dedikleri yer otopark alanıdır ve 532 metrekare bir yerdir. Ben Çatalca'ya 600-700 araçlık otopark yaptım. Tamamen halkı yanıltmak. Diğer bir turizm alanımız var yani restoran ve bir takım benzeri şeyler yapılabilir. Burada da sanki çocuk oyun alanları varmış, bir takım sosyal tesisler varmış, bu sosyal tesisleri satıyormuşuz gibi bir imaj oluşturuyorlar. Yani Çatalca'da boş dere kenarında bir arsadan ibaret. Sadece üzüldüğümüz halkın yanlış yönlendirilmeye çalışılması ve yanlış bilgilendirilmesidir" dedi.

Çatalcalılar belediyenin yanında
AK Partililerin yaratmaya çalıştığı algıya rağmen ilçe sakinlerinin gerçekleri gördüğünü ve kendilerini desteklediğini de anlatan Kara, "Çatalca halkı, Çatalca Belediyesi'nin yanında olduğunu yani belediyesine güven duyduğunu, bizim yanlış iş yapmayacağımızı birkez daha bize ispat etmiştir. Ben ilçe halkının bu sağduyusuna ve bize göstermiş olduğu desteğe teşekkür ediyorum. Bizim hiçbir örgütlememiz olmamıştır. Biz de bir örgütlenmeye gitsek insanlar belki de çatışma ortamına girebilirlerdi. Ama Çatalca bir kez daha bize sahip çıkarak neyin ne olduğunu bizlere gösterdi" dedi.

Nakit ihtiyacımız var
Arsalarla ilgili hukuki süreç sona erdikten sonra arsaların tekrar satışa çıkacağını da anlatan Kara, belediye olarak nakit ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Nakit ihtiyacının sebeplerini de anlatan Kara, "Ben bugüne kadar işçi maaşlarında hiçbir taşerona borçlanmadım ama yeni değişen yasa ile de artık taşeron üzerinden hizmet alımı da kalktı. Dolayısıyla nakit bulma ihtiyacım var çünkü vatandaş ekoknomik sıkıntılardan dolayı kira gelirlerini, emlak, arsa ve benzeri değerleri ödeyemiyor. Çevre Temizlik vergileri ilan, reklam, tabela arsa, arazi vegileri maksimum yüzde 61 toparlayabiliyorum. Kışın ortasında ben hemşerilerimi mahkemeye veremem icra kapılarında süründüremem onun için kaynak yaratmam gerekir. Mesela şu gün hazinenin yaptığı satışlar gerçekleşirse benim herhangi bir satış yapmama gerek kalmaz. A,B,C planlarım var. Eğer o hazine satışı gerçekleşirse onun yüzde 30 payı belediyelere ait. O'da 13 milyon lira civarında bir para yapar. Bizim 2018 yılımızı oradan gelecek gelir kurtarabilir" şeklinde konuştu.

Elde edilecek gelir nereye gidecek?
Arsa satışlarının gerçekleşmesi durumunda kazanılacak 16-18 milyon lira arasındaki tutarın akıbetini de sorduğumuz Kara, elde edilecek gelirin Çatalca yararına harcanacağını belirterek, “Çatalca'da hizmetler devam etmeli. Ben İhsaniye Köyü'nde cami yapıyorum. Kimse bana soruyor mu? Bu camiyi niye yapıyorsun, nasıl yapıyorsun diye. Bu yanan bir camiydi. Bu camiyi kimse sahiplenmedi bizler bir cami bitirmeye çalışıyoruz. Bir caminin maliyeti nereden baksanız 2 buçuk, 3 milyon lira. Bundan 15 gün önce sorumlu olmadığımız halde Akalan Köyü'ne 16 derslikli bir ilkokul kazandırdık. İzzettin Mahallesi başta olmak üzere Çanakça ve Binkılıç'ta düğün salonu yapılması ile ilgili arsalarımız hazır. Vatandaşların talepleri var. Çiftlikköy'de bir spor salonu yapmaya çalışıyoruz. Bunları başarabilmemiz için Kaleiçi Mahallesi'ni sıfırdan yaptık. Yollarında yapılmasına ihtiyaç var. Mesela yapılan çalışmalarla yollar köstebek yuvasına dönüyor. Bu yollarında yapılması lazım. Tabii ki bu alanlarda kullanılacak” dedi.

Büyükşehir’in sattıklarını hatırlattı
Herkesin demokratik olarak fikrini belirtebileceğini de belirten Kara, buna karşılık hakkaniyetli olunması gerektiğini de söyledi. AK Partililerin, İBB tarafından ilçede satılan arazilerle ilgili ses çıkarmadığının altını çizen Kara şu ifadeleri kullandı; "Bugün mesela hazine Muratbey'de 67 dönüm yeri değişik parselleri 48 milyon liraya satışa çıkardı. Alıcı çıkar mı bilemiyorum. Onu görmeyeceksiniz. İBB her ay kararlar alıyor satışlarla ilgili onu görmeyeceksiniz. Yanı başınızdaki Çakıl Merası taş ocağına çevrilirken ya da Akalan'daki taş ocağı yapılırken ya da diğer taş ve kum ocakları açılmaya çalışılırken onlara tepki göstermeyeceksiniz. Bu tamamen belediyenin elini kolunu bağlamaya çalışmaya yönelik bir harekettir. Ama karşılık bulamamıştır."

Kimseden bir şey kaçırmıyoruz
Çatalca’nın yüzölçümü bakımından İstanbul'un en geniş ilçesi olduğunu da anlatan Kara, buna rağmen bütçenin düşük olduğunu belirtti. Esenyurt örneği veren Kara şu ifadeleri kullandı, "Planladığımız yatırımları bitirebilmemiz için nakite ihtiyacımız var. 18 milyon lira dediğiniz para belediyelerin bütçesi karşılaştırıldığında acaba ne kadar bir paradır. Evet Çatalca için büyük bir para ama Esenyurt'un bütçesi 1 milyar lira. Ben 50-60 milyon liralık bir bütçe ile en geniş alanlara yetişmeye çalışıyorum. Biz bu ilçenin yararına olanı yapmaya çalıştık bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Tabii ki bize herkes paranın hesabını sorabilir. Zaten bizher sene elde ettiğimiz gelirinde giderinde hesabını faaliyet raporunda topladık. Halkın talep ettiğini de biliyoruz kimseden birşey kaçırdığımız yok."

Taşeronlar kadroya alınmalı
TAŞERONLARLA ilgili çıkan KHK'yı da değerlendiren Kara şöyle konuştu; "Biz insanlara yarın sabah işe gelmeyin sizin iş akdinizi feshettik diye hiçbir zaman demedik. Biz bir defa taşeronların kadroya  alınmasını tamamen destekliyoruz. Ancak KHK ile düzenlenmesi çok doğru bir tavır değil. Bizde ne olduğunu çözmeye çalışıyoruz. Meclis by-pass edilmiş vaziyettedir. Ülke KHK kararnameleri ile yönetiliyor. Bu bir defa yanlış bu konu meclise gelirdi kimlerin nereye alınacağı o zaman belli olurdu. Şu anda kimin kadroya nasıl geçirileceğini bilmiyoruz. Sınavdan bahsediliyor, kimler kadroya alınacak, kimler kadroya geriye kalanları alınmayacak hiçbir fikir söz konusu değil. 450 kişi ile çalışıyorum. Bunun 150 tanesi kadroludur. Geriye kalan 300'ü kadroya geçecek. Ama nasıl geçecek belli değil. Arkadaşlarımız konuyu kavramaya çalışacak. Kadrolu olmasını canı gönülden destekliyoruz. Ama bilgimiz yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.