Bozcaada, bayram tatilinde turist akınına uğradı

Bozcaada, bayram tatilinde turist akınına uğradı
Çanakkale'nin Ege'nin kuzeyindeki turizm cenneti Bozcaada'da, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Kemal Furıncı, Bayram tatilinde biraz yoğunluk olacağını tahmin ediyorduk. Fakat tahmin ettiğimizin üzerinde bir yoğunluk oldu. Bu bizi de mutlu etti dedi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilenler, özellikle İstanbul'a yakınlığı nedeniyle Bozcaada'daki konaklama tesislerini tercih etti. Resmi olarak 4 bin 500 yatak kapasitesine sahip Bozcaada, günlük kiralanan konut ve bağ evleri ile bayram döneminde günlük yaklaşık 20 bin turisti ağırlıyor. Bozcaada'ya gelen tatilciler, adanın koylarında ve plajlarında denize girerek, adanın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfediyor. Bozcaada, 9 günlük bayram tatili boyunca binlerce tatilciyi ağırladı ve 2024 turizm sezonunu resmen başlattı. Her bayram olduğu gibi İstanbul'a yakınlığı nedeniyle de en çok tercih edilen tatil destinasyonlarının başında gelen Bozcaada'da konaklama tesislerinde bayram öncesi ve arefe gününde yüzde 100 doluluğa ulaşarak, Ramazan Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü.

Bozcaada 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını söyleyen lk BOZTİD başkanı Kemal Furıncı, Misafirlerimiz çok güzel bir Bozcaada tatili yaşadılar. Sakin gayet iyi geçti. Bayram tatilinde biraz yoğunluk olacağını tahmin ediyorduk. Fakat tahmin ettiğimizin üzerinde bir yoğunluk oldu. Bu bizi de mutlu etti. Gelen misafirlerimiz çok güzel bir tatil yaptılar.

İşletmeci Fahri Bulut ise, Yüzde 80 doluluk ön görüyorduk fakat beklediğimizin çok üstünde bir talep vardı Bozcaada'ya. Bütün restoran ve işlemeler elinden geleni yaptı. Umarım herkes Bozcaada'dan keyif almıştır dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.