Bu katliamdan ders çıkaralım

Bu katliamdan ders çıkaralım
Meclis toplantısında Sivas katliamı hakkında konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak, “Bu katliamlar birlik ve beraberliğimize karşı yapılmıştır. Ama Türk milleti asla bu oyuna gelmemiştir. Bir daha böyle kara sayfaların açılmaması için bundan ders çıkaralım” uyarısında bulundu

Avcılar Belediye Meclisi Tummuz ayı  birinci meclis toplantısı Başkan Handan Toprak başkanlığında yapıldı. AK Parti'den Mehmet Genç, Elif Batur, Kadem Kanbur izinli olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmadı. Meclis'te gündem dışı söz alan CHP'li Özkan Alıntaş, Sivas katliamının 25. yılı dolayısıyla bir anma konuşması gerçekleştirdi. "Tarihin her döneminde bir arada yaşayanların kardeşliğini hazmedemeyenler Çorum, Sivas, Kahramanmaraş ve Başbağlar katliamlarıyla toplumsal barışı tehdit ederek tarihteki yerini almıştır" diyen Altıntaş, "İnsanlığın çok iyi dersler çıkarması gereken bu olaylar  unutulmayacak. Cumhuriyetin tarihinin kara bir lekesi olarak her zaman hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu oyuna gelmedik
Belediye Başkanı Handan Toprak ise 2 temmuz tarihinin önemine dikkat çekerek, "Özellikle de Sivas'ta olması çok önemlidir. Çünkü Sivas, cumhuriyetimizin temelleri atıldığı bir yerdir. Mustafa Kemal Atattürk'ün 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek bağımsızlık yemininin edildiği bir yerdir. Bu katliamlar birlik ve beraberliğimize karşı yapılmıştır. Ama Türk milleti asla bu oyuna gelmemiştir. Bir daha böyle kara sayfaların açılmaması için bundan ders çıkaralım. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun bağımsızlık yemininin edildiği bu ruhu  yaşatmak hepimizin görevidir" açıklamasını yaptı.

Demokrasiye ihtiyaç var
Meclis toplantısının ardından Erol Mumcu Kültür Parkı'nda Sivas'ta hayatını kaybedenler anıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı anmada konuşan Başkan Toprak, "Bu olayın siyasi ayrımı olmaz çünkü insani bir olaydır. Sivas Katliamı halkımızın bir arada barış içinde yaşaması için çağdaşlığa, demokrasi ve laikliğe ihtiyaç olduğunu göstermiştir. Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmaya çalıştığımız ülkemizde bu ve benzeri olayların bir daha tekrar etmeyeceği inancımızla, katledilen tüm aydınlarımızı en derin duygularımla anıyorum" açıklamasını yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Toprak, "Avcılar Belediyesi olarak bu kanlı girişime de karşı koyduk" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.