Bu ne sürat!

Bu ne sürat!
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ekibi göreve geldiği gibi farkında mısınız bilmem ama, ilçede müthiş değişiklikler baş gösteriyor. 

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ekibi göreve geldiği gibi farkında mısınız bilmem ama, ilçede müthiş değişiklikler baş gösteriyor. 
İlk icraat, tüm Çatalca halkının “Yarısı parke, yarısı asfalt” dediği Mescit Sokak yeni yol yapımı oldu. Çalışmaları yakından takip ediyorum. Süratle devam ediyor. 
Peki bu yol trafiğe tamamen kapatılmalı mı? Bence, bana sorarsanız eğer, bir vatandaş olarak kapatılmasını isterim. Ama bu hali ile değil. Orada bir vizyon çalışması yapılmalı. Kaldırımlar da düzenlenmeli. Genişletilmeli. Esnaf masasını, sandalyesini, teşhir edeceği ürünü kapısının önüne koyarken, vatandaş ta rahat rahat o sokakta gezebilmeli. 
Daha önceki dönemde yapılan yürüyüş yoluna dönmemeli. Bu konuda çok hassas davranılmalı. Erkekler kıraathaneleri caddesi gibi olmamalı mesela. Bir kadın olarak ben o yürüyüş yolunu kullanmaktan bir hayli rahatsız oluyorum. Ve inanıyorum ki tüm Çatalcalı kadınların da bu rahatsızlığı yaşadığına eminim. Sanki o yol bir podyum, yola doğru dönmüş tüm sandalyelerde ve masalarda oturanlar jüri. Bir kere o yolda acilen Mesut Başkan bir çalışma yapmalı. O sandalyeleri, masaları yol gözler halden çıkarttırmalı. Biz kadınlar o yolu kullanmayı herkesten çok istiyoruz. Ama yok, bunu beceremiyor ise, ya o yolun girişine “Kadınlar giremez” tabelası asmalı, ya da tüm o masa sandalyeleri oradan kaldırtmalı. 

Peki Mescit Sokak!
Mescit Sokak, işte tam burada oturup, çok iyi düşünmeli. Esnafa sorarsanız eğer, çoğunluğu “Trafiğe kapatılmasın” diyor. Sebebini ben çok merak ediyorum. Hangi araç o sokakta durup alışveriş yapabiliyor ki dakikalarca? En fazla 60 saniye içerisinde arkadan “DAT” diye bir korna sesi. Kimi zaman tartışmalar bile yaşanıyor. 
Peki ya gerçekten Belediye Başkanı Mesut Üner ve ekibi bu sokak üzerinde çok sağlam bir çalışma yaparsa, ve gerçekten yazlık alanlarda olduğu gibi vizyon sokağı haline getirebilirse, iddia ediyorum bu sokak Çatalca’nın yaya olarak sirkülasyonunun en fazla yaşanacağı sokak olur.
Şimdi esnafa sorsak “ Kapatılmasın” diyor. Çatalca halkına sorsak, yine iddia ediyorum yüzde oranına vurduğumuzda, yüzde 90 “ Kapatılsın” diyecek. 
Sorduğum Çatalca halkından 10 kişiden 9’u “Kapatılsın” diyor. Esnafın çok değil ama biraz fazlası “Kapatılması” diyor. 
Her bir yenilik aslına bakarsanız zaman istiyor. Zamana da yaymak lazım bazı şeyleri. Mesela Mescit sokak, daha bitmeden Tevfik Erdönmez Caddesi kazılmaya başlandı. Bana göre aynı anda olmamalıydı bu çalışma. Halk mağdur. Diğer taraftan tek yön uygulamaları da bir hayli tepki çekiyor. Ama dedim ya her bir yenilik, bir hayli sorunlu başlar. Şehitler Caddesi üzerinde acilen park edilmez levhaları yerleştirilmeli ve burada ki araç parkları engellenmeli. Ve alternatif yollarda da tek yön çalışmalarına gidilmeli. Hala daha ilçemizde ara sokaklardan iki aracın geçmesi mümkün olmadığı için büyük kavgalar çıkabiliyor. 
Çatalca’da Mesut Üner ve ekibine neden oy verildi? Hizmetler gelsin, hizmetler yapılsın diye… Hizmet istiyor isek, sadece ana caddeler değil, kısa süre sonrasında ara sokaklarda başlayacak olan çalışmalara da hazırlıklı olmamız gerekiyor. 
Çatalca hizmete aç, ama hiçbir şey yapılmadığı için hizmetin getirdiği zorluklara da katlanmalı. Yoksa hemen şikâyet etmeye başlarsak, Mesut Üner de 5 yıl o koltukta oturur “Hiçbir şey yapmayalım” der. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.