Bu potansiyel değerlendirilmeli

Bu potansiyel değerlendirilmeli
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin alanında en büyük projesi olma özelliğine sahip Mera Islah Projesi kapsamında Karamurat ve Sarnıç mahallelerinde gübre ve tohum dağıtımı töreni yapıldı. Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Şehrimizin tarımsal potansiyelini çok iyi değerlendirmek zorundayız" dedi.

Malkara ilçesinde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gerçekleştirdi. Ulaş Yurdakul konuşmasında, "Hem dünyanın hem de ülkemizin zor zamanlardan geçtiği günlerdeyiz. Yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri de ekonomik sıkıntılar. Ekonomik sıkıntıları yenmemizin tek yolu da üretimi arttırmaktan geçiyor. Bugün hem Namık Kemal Üniversitesi hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Karamurat ve Sarnıç mahallelerinin meralarında yeni bir uygulama yapacağız. Üreticimiz, bu projemiz sonucunda, kaba yem ihtiyaçlarının yüzde 60'ını bu meradan karşılayacaklar. Ben bu projenin hem Malkara, hem Tekirdağ, hem de Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere bu projede emeği geçen Namık Kemal Üniversitesi, Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

108 bin dönümü ıslah ettik

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Öncelikle İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tekirdağ, Türkiye'deki büyükşehirler içinde arazinin büyük çoğunluğunu tarımda kullanan tek büyükşehir. Şehrimizin bu tarımsal potansiyelini çok iyi değerlendirmek zorundayız. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana toplam 325 bin dönüm meranın 108 bin dönümünü ıslah ettik. Bu çalışmalar sonucu elde ettiğimiz 32 bin ton kaba yemi de üreticilerimize dağıttık. Namık Kemal Üniversitesi'nin desteği ile de proje yeni bir ivme kazanmış oldu. Mera Islah Projesinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.İRFAN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.