Bunun adı mucize

Bunun adı mucize
Hatay'da yaşayan 48 yaşındaki Serkan Öztürk, çapraz böbrek nakli ameliyatı olmak için İstanbul'a geldi. Burada yapılan tetkiklerde Öztürk'ün 4 ana kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi. Aynı seansta hem kalp hem böbrek nakli ameliyatı olan Serkan Öztürk, 4 saatlik bir operasyon sonrası sağlığına kavuştu

Diyabet hastası olan Serkan Öztürk'e yaklaşık 3 yıl önce rutin kontroller sırasında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Kreatin değerleri yükselen ve yavaş yavaş böbreklerini kaybetmeye başlayan Serkan Öztürk, nakil olmaya karar verdi. Çapraz nakil için eşiyle İstanbul'a gelen Öztürk, yapılan tetkikler sonrası şaşkına döndü. Öztürk'ün 4 ana kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi. Doktorlar, by-pass olmadan nakil ameliyatının gerçekleştirilemeyeceği belirtti. Bunun üzerine Serkan Öztürk, aynı seansta hem kalp hem böbrek nakli ameliyatına alındı. Geçen sürede eşinin çapraz nakil listesinden çıkması üzerine Öztürk'e abisi böbreğini verdi. Medicana Bahçelievler Hastanesi’nde önce by-pass ardından böbrek nakli olan Öztürk, tek seansta sağlığına kavuştu.

Ailecek şok yaşadık

Diyaliz tedavisi için hastaneye gittiğinde nakil olmaya karar verdiğini belirten Serkan Öztürk, “Orada nakil olan bir hastayla karşılaştım. Onun sayesinde böbrek nakli tedavisini öğrendim. Eşim araştırmaya başladı, görüşmeler yaptık. Eşim böbreğini vermek istedi ve çapraz nakle karar verdik. Nakil öncesi yapılan tetkiklerde kalple ilgili hastalığım ortaya çıktı. Hiç aklıma gelmezdi bir şikâyetim, nefes darlığım yoktu. Beklemediğim bir şeydi ve ailecek bir şok yaşadık. Kalp operasyonu olmadan nakil olamayacağım söylendi ve bu arada eşimin böbreği çapraz nakil listesinden çıktı. Doktorlar hem nakil hem de kalp ameliyatının aynı operasyonda yapılmasına karar verdi. Abim sağ olsun bana böbreğini verdi. Tek ameliyatta sağlığıma kavuştum” dedi.

Sıkıntılarından kurtuldu

Nakil öncesi hayatında çok şeyin eksik olduğunu anlatan Serkan Öztürk, “Yemeklerim kesilmişti, bazı yemekleri yiyemiyordum, engellerim çoktu, idrarda sıkıntılar, şişkinlikler yaşıyordum. Ayaklarım da şişmeye başlamıştı. Yaşadığım bölgede eti çok tüketir ve severiz et yemem yasaklandığı için çok üzüldüm. Nakil imkânınız varsa böbrek nakli olarak hayatınızı kurtarın” diye konuştu.


DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.