Bürokrasiyi ortadan kaldıracağız

Bürokrasiyi ortadan kaldıracağız
Başkan yardımcıları ile birlikte sosyal medyadan yapılan canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplandıran Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, müdürlüklerde birleştirme çalışmalarının devam ettiğini, bu şekilde işlemleri azaltarak bürokrasinin daha hızlı işleyeceğini söyledi.

Esenyurtluların sorun ve önerilerini facebook üzerinden yapılan canlı yayınla direkt olarak aktarabildiği ‘Esenyurt Soruyor Başkan Alatepe Cevaplıyor’ programının bu haftaki konukları Esenyurt Belediyesi Başkan yardımcıları oldu. Esenyurt belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve Başkan Yardımcıları Sebahattin Fidan, Gazenfer Karakaş, Pakize Bahadır, Ahmet Temel, Eren Kaya, Togay Çoban, Hayrettin Babahan ve Yunus Balta vatandaştan gelen soruları cevaplandırdı.

Bürokrasi hızlı ilerleyecek
Başkan Alatepe imarla ile ilgili gelen bir soruya, "Müteahhitlerin en büyük sorunu iş bitirme evrakı ve iskanın aynı anda verilmemesi. Cumhurbaşkanımızın vatandaşın işinin kolaylaştırılması talimatı doğrultusunda biz bu konu üzerinde çalıştık. Müdürlüklerin birleştirilmesiyle alakalı çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Müteahhit iş bitirme evrakını almaya geldiğinde iskanı da aynı kişiden alabilecek. Kasım ayı içerisinde bu işlem yürürlüğe konulacak. Bürokrasi hızlı bir şekilde ilerleyecek" cevabını verdi.

Şoförler eğitilecek
Ali Murat Alatepe, belediyenin yaptığı sosyal yardımların taşındığı kart olan Eskart hakkında daönemli bilgiler aktardı. "Eskart Troy’la bugüne kadar 10 bin 200 öğrencimize okul kıyafeti yardımında bulunduk" diyen Alatepe, "Eskart sayesinde hiç kimse kimin ne yardım aldığını görmedi. Bu kart sayesinde hem Esenyurtlu vatandaşlarımız yardım aldı hem de esnafımız kazandı. Eskart Troy ile 25 milyon TL’lik yardımı ihtiyaç sahibine ulaştıracağız" diye konuştu. İlçede ulaşımın rahatlatılması için çalışmalar yürüttüklerini bildiren Alatepe, “Esenyurt’taki minibüslerin sefer ve hat sayılarıyla alakalı görüşme yapacağız. Minibüs seferlerinin düzenlenmesi ve minibüs şoförlerinin eğitimiyle alakalı yetkili kişilerle çalışmaları başlatacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.