Bütçenin hesabını yüce Allah sorar

Bütçenin hesabını yüce Allah sorar
Büyükçekmece Belediyesi’nin Ekim ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Ekim ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti. Mecliste gündem dışı söz alan CHP’den Hayrettin Altunok, Ak Parti’den Havva Figen Ayar Demirtaş ve İYİ Parti’den Seher İlhan Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümüne ilişkin birer konuşma yaptılar.

Oy çokluğuyla kabul edildi
Konuşmaların ardından Belediye Meclis gündeminde yer alan maddeler müzakere edilerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçesi 409 Milyon TL olarak oyçokluğuyla kabul edildi. Ak Parti Grubu adına Mustafa Uçar, CHP Grubu adına da Ahmet Şahin söz alarak, 2019 Mali Yılı Bütçesine ilişkin partilerinin görüşlerini dile getirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 20019-2021 yılları arasında yapılacak olan tüm bütçelerin tasarruf bütçesi olacağını belirterek, "Kamu adına görev yapan bütün yöneticiler bu süreçte tasarruf yapmak zorundalar. 2019 yılı bütçemizi de bugüne kadar olduğu gibi halkımıza hizmet anlamında maksimum anlamda değerlendireceğiz" diye konuştu. 

İnançla ilerledik
Yeni bütçenin Büyükçekmece halkına hayırlı uğurlu olmasını dileyen Akgün, "Bütçemizin teknik olarak hazırlanıp getirilmesinde, belediye meclisimize sunulmasında, encümenden geçirilmesinde, meclisimizden komisyona havale edilmesi sürecinde ve komisyonumuzda çalışan, emek veren, tenkitleriyle yol ve yön veren meclis üyesi arkadaşlarım ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bütçeler bizim namusumuz, şerefimizdir, onurumuzdur. Bütçelerin yapılmasında hiç kimse hesap sormazsa bizim inançlarımız gereğince Yüce Allah tek tek büyük mahkemede hesabını soracaktır. Bugüne kadar yolumuza bu inançla ilerledik" dedi.

Komisyona geri gönderin
Bütçenin aleyhinde söz alan AK Partili Mustafa Uçar ise 2018 yılındaki bütçe gibi yeni bütçede de  kaynak üretilemediğini savundu. Kes, kopyala ve yapıştır yöntemi ile bir bütçe yapıldığını belirten Uçar, "Sermaye gelirlerinde hiçbir sezon hedef ulaşamıoyruz. Bu sürdürülebilir bir anlayış değildir. Şahsa 227 milyon 136 bin TL, kamuya 212 milyon borç var. Belediye borç batağına sürükleniyor. Tahmini bütçenin gerçekleşme oranı ne kadar yüksek olursa bütçe o kadar başarılıdır. Belediyenin giderleri gelirlerine göre ayarlanmalıdır. Gelir gider dengesizliğinin hat safhada olduğu bir bütçe Büyükçekmece halkına ziyandır. Bundan dolayı bütçenin komisyona geri gönderilmesi gerekir" diye konuştu.

Tabelanın parasını istiyoruz
Bütçenin görüşüldüğü meclis toplantısında İBB tarafından yerinden sökülen Büyükçekmece tabelası da gündeme geldi. Tabela konusunda meclis üyelerine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB'den gerekli bütün izinlerin alındığını belirterek, sonrasında yapılanın hahşet olduğunu belirtti. Duruma sinirlenenlerin yolu kesmeye kalktığını fakat müsaade etmediğini belirten Akgün, "Yapılan iş yanlıştır. Bu saatten sonra üzerinde durmayız. Sadece parasını istiyoruz. Tabelanın parası halkın cebinden çıkmıştır. Mahkeme kanalıyla tanzim edeceğiz" diye 
konuştu. 

Gerekirse cebimizden yaparız
Tabela gerginliği konusunda açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, Başkan Akgün'ün bazı noktaları eksik anlattığını söyledi. Meclis üyelerinin tabelanın kaldırılacağından haberi olmadığını belirten Erol, "Bu tabela asılırken bizlere sorulmadı. O tabela oradan indirilirken de İBB ekipleri bize herhangi bir bildirimde bulunmadı. Tabela ile ilgili şikayetler beyaz masa aracılığı ile İBB'ye ulaşmış. Özellikle sürücülerin şikayeti üzerine İBB harekete geçmiştir. İBB Zabıtası da ilgili yerin sahibine bir tutanak tutuyor ve 5 günlük süre verilmiş. Yapılan doğru mu yanlış mı bunlar tartışılır. Keşke bu noktada bizler muhatap olsaydık. Sözlerle değil de yazı ile hareket etseydik, herhangi bir sorun çıkmazdı. Büyükçekmece halkı bu tabelanın bu şekilde olmasını istiyorsa halkın istediği olur. Gerekli izinlerin alınmasında yardımcı oluruz. Gerekirse bu tabelayı cebimizden dikeriz. Keşke Büyükçekmece Belediyesi gerekli yazışmaları yapsaydı diyorum" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.