Büyükçekmce'de FETÖ'nün izleri siliniyor

Büyükçekmce'de FETÖ'nün izleri siliniyor
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde, İBB'nin bazı sokak isimlerinin değiştirilmesi teklifi gündeme getirildi. FETÖ ile anılan Işık Sokak'a; Yabangülü Sokak, Dumanlı Sokak isminin yerine ise Yıldız Çiçeği Sokak isimleri verildi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik olarak sürdürdüğü operasyona tam destek vererek, tek yürek, tek ses oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülkemizin bugününü ve geleceğini tehdit eden, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman ordusu onların başına binecektir” dedi.

Zor günlerin milletiyiz
Şubat ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik olarak sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi. Mecliste konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ancak biz zor günlerin milletiyiz. Bunu 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bugüne kadar hepimiz biliriz ve zor günlerde Türk milletinin nasıl bir tavır sergilediğini de tüm dünya çok iyi bilir. Tarihine yüzlerce kahramanlık destanı sığdıran bu milletin ne zaman nerde ne yapacağını da herkes çok iyi bilir. Bugünde yaklaşık 17 gündür Türkiye’nin güneyinde, Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin bugün ve yarın için güvenliğini tehdit edecek, terörist gelişmelere terörist  yapılaşmalara karşı Türk milleti ve devleti kararlığını göstermektedir. Kahraman Türk ordusu, bütün unsurlarıyla planlı bir şekilde  Afrin harekatını gerçekleştirmektedir. Türk milletine, devletine ve ordusuna yakışır şekilde emperyalizmin ağa babalarının istememesine rağmen, engellemelerine rağmen en başarılı şekilde gece gündüz devam etmektedir.  Millet olarak, devletimizin payidar olabilmesi için, ülkemizin geleceği  için birlik ve beraberliğimizi koruyarak, dik duracağız” şeklinde konuştu.

Şeref madalyası
17 günde yaklaşık bin teröristin imha edildiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 15 neferinin de şehit olduğunu hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bunlar bizim şeref madalyalarımızdır. Bu ülke için, vatan için, bayrak için Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bu yana ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Cumhuriyeti kuran ve bize emanet eden bütün kahraman şehitlerimizden son toprağa düşen 15 şehidimize kadar hepsi için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Darbeler geriye sürükledi
Akgün'ün ardından kürsüye gelerek söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, "Bugün 28 Şubat 1997 post-modern darbesinin yıldönümüne yaklaşıyoruz. Bu anlamda  cumhuriyetimiz kurulduğu günden bugüne kadar yapılan tüm  darbeleri 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007, 15 Temmuz 2016  tarihlerine  bir kez daha vurgu  yaparak darbeler, cuntalar, post modern darbeler ve vesayet girişimlerini kınıyorum.Ülkemizde yıllardır  cumhuriyetin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kullanarak kendilerine bir statü elde etmeye kalkanların bu hedef doğrultusunda  attıkları hiçbir somut adım yoktur. Hatta Türkiye Cumhuriyeti  ne zaman muasır medeniyet yönünde bir atılım  başlatsa birileri çıkıp cumhuriyeti korumak adına hamle yapmaktadır. Darbeler, cuntalar, vesayet girişimleri, kalkışmalar her zaman cumhuriyetin kazanımlarına bir darbe vurmuştur. Ekonomik anlamda ve sosyal anlamda ülkemizi daima 10-20 yıl gerilere sürüklemiştir. Bu darbe girişimleri tarihimize daima karanlık bir zaman dilimi olarak geçmiştir. En son kalkışmadan da görüleceği gibi Türk halkı bu tür girişimlere demokrasi karşıtı teşebbüslere artık izin vermemektedir. Seçimle ve sandıkla gelen iktidarlara ve seçmenin iradesine saygı duyulmalı" dedi.

Rabbim güç kuvvet versin
Afrin operasyonu ile ilgilide konuşan Erol sözlerini şöyle sürdürdü: "Sınırımızda bir terör devleti kurulmasına, sınır muhafızları adıyla ordu kurulmasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti izin vermeyecektir. Suriye’de aynı ilkeyi hayata geçirmek için uğraşıyoruz.Bu uğurda İslam'ın son ordusu Türk ordusuna Rabbim güç kuvvet versin" diye konuştu.

Devletimizin yanındayız
CHP Grubu adına konuşan Ahmet Şahin de, Türk milletinin tarih boyunca içeriden ve dışarıdan gelen birlik ve beraberliğimize kast eden tüm eylemelere karşı dik durduğunu ve gereğini yaptığını belirterek şunları söyledi; “Bugün sınır dışı operasyonu olarak yapmış olduğumuz mücadelemizde herhangi bir eleştiriye dahi fırsat verilmeden, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir bireyi olarak arkasında ve yanındayız. Biz inancımız gereği barış üzerine tesis edilmiş bir dinin mensuplarıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu, “yurtta sulh cihanda sulh” demiştir. Bugün bizlerde ülkemizin bekası, birliği ve beraberliği için yapmış olduğumuz harekata Zeytin Dalı Operasyonu diyoruz. Zeytin evrensel alanda barışı temsil eder. Bizler, ancak ve ancak barış için gerekeni yaparız. Bu vesileyle Afrin harekatında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır diliyoruz."

Hükümeti destekliyoruz
İYİ Parti Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız’da konuşmasında son yıllarda terörün ülkemizi yaralayan sorunların başında gelmekte olduğuna vurgu yaparak; “Artık bu problem beka sorunu olmaya başlamıştır. Ülke menfaatleri için hükümetimiz  ve Türk silahlı kuvvetleri sınır güvenliğini garantiye almaya başlamıştır. Bütün milletimizle birlikte askerimizin arkasındayız. Hükümetin kararlarını destekliyoruz. Mehmetlerimizi Allah’a emanet ediyorum” ifadesini kullandı.

Gündem maddesi sokak isimleri oldu
Mecliste daha sonra İBB'nin 3 Ocak tarihli istemleri gündeme geldi. Buna göre; Kumburgaz'da bulunan Dumanlı Sokak'ın Yıldız Çiçeği Sokak ve Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Işık Sokak'ın yerine Yabangülü Sokak ismi verildi. Samanyolu Sokak'ın değiştirilmiş isminin henüz belirlenmediği kararı ilgili komisyonun vereceği açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.