Büyükçekmece 2 okul daha kazanıyor

Büyükçekmece 2 okul daha kazanıyor
Büyükçekmece Belediyesi tarafından Kumburgaz’da yaptırılan Kuvayı Milliye İlköğretim Okulu ve Büyükçekmece Belediyesi ile eğitim gönüllüsü Hasan Kılıç’ın katkılarıyla yaptırılan Güzelce Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi için resmi açılış töreni gerçekleştirilecek

Bugüne kadar Türk eğitimine 30’dan fazla okul kazandıran Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim öğretim dönemine 2 yeni okul açılışı ile girmenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla ekonomik ömrünü doldurmuş ve depreme dayanıksız olan okulu yıkan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, modern bir okul yapmak için çalışmalara başlamıştı. Başkan Akgün’ün her aşamasını yakından takip ettiği Kumburgaz Kuvayı Milliye İlkokulu eğitim ve öğretime hazır hale getirildi. 516 öğrencinin eğitim gördüğü okulda teknolojik ve sanatsal pek çok çalışmanın yapılabileceği laboratuvar ve derslikler mevcut. Toplamda 33 derslikle eğitim verecek Kumburgaz Kuvayı Milliye İlkokulu içerisinde; 3 anasınıfı dersliği, 2 destek eğitim dersliği, 24 ilkokul dersliği, 1 fen bilimleri dersliği, 1 müzik dersliği, 1 resim dersliği, 1 çok amaçlı salon, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve 1 yemekhane de bulunuyor.

24 derslikli modern bir okul
Güzelce Mahallesi'nde bulunan ve modern mimarisiyle fark yaratan Nezihe - Hasan Kılıç Anadolu Lisesi, Büyükçekmece Belediyesi ile eğitim gönüllüsü Kılıç Ailesi'nin katkılarıyla yaptırıldı. Okul, bölgenin eğitim alanında önemli bir ihtiyacını giderdi. 24 derslikten oluşan Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi 276 öğrenciye eğitim ve öğretim imkanı sağlıyor.

Türkiye çocukların omzunda yükselecek

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim ve öğretim yılına 2 okulun resmi açılış törenini yaparak girmenin kendisini heyecanlandırdığını belirterek; “Kumburgaz Kuvayı Milliye İlköğretim Okulu ve Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi’nin Türk milli eğitimine ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Büyükçekmece Belediyesi olarak eğitim gönüllülerimizle birlikte güç birliği yaparak yeni okullar yapmaya devam edeceğiz. Bu okullarda yetişecek çocuklar bu ülkeyi, bu cumhuriyeti Avrupa standartlarına yükseltmek için var olacaklardır. Türkiye çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir” diye konuştu. Okulların resmi açılış töreni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.