Büyükçekmece'de bahar hazırlığı

Büyükçekmece'de bahar hazırlığı
Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken bahar mevsimi çalışmalarına da başlandı. Belediye ekipleri Büyükçekmece’nin 24 mahallesinde ağaç bakım, budama, ilaçlama ve dikim çalışmaları gerçekleştiriyor

Kış aylarında gerçekleştirilen ağaç budama ve bakım çalışmaları sayesinde ilçe genelinde bulunan tüm ağaç türlerine özel bakım hizmeti sağlanırken, bir yandan da birçok bölgede ağaç dikim çalışmaları gerçekleştirildi. Bahar mevsimi yaklaşırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Havuzların temizliği yapılıyor
Ekiplerin gerçekleştirmekte olduğu bir diğer çalışma da ilçede bulunan süs havuzlarının temizlik ve bakımını sağlamak. Bu sayede Büyükçekmecelilerin zaman geçirdiği tüm meydan, bahçe ve parklarda bulunan havuzların güvenliği, bakımı ve estetiği korunmuş oluyor.

Okullar ihmal edilmedi
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan çok sayıda okulda da bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Okullarda yapılan çalışmalar arasında; okul duvarlarının boyanması, okul bahçelerine bankların yerleştirilmesi, okul bahçesinde bulunan yeşil alanların bakımı gibi çok sayıda çalışma yapılıyor. 

Sağlıklı parklara hız verildi 
Büyükçekmece geneline yayılan sağlıklı park atağı da devam ediyor. İlçede bulunan tüm parklarında kullanılan malzemelerin çocukların hayatını riske atmayan sağlıklı malzemelerden yapılıyor olması en çok dikkat edilen noktalardan biri. Ekipler yeni park çalışmaları yaparken öncelik olarak parklarda doğal ahşap ve sağlığa zararlı olmayan maddelerden üretilen oyun gruplarını kullanıyor. Hizmet veren çocuk oyun gruplarının bakımlarıysa düzenli olarak yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.