Büyükçekmece kanayan yara

Büyükçekmece kanayan yara
Büyükçekmece ilçe kongresinde konuşan AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, "Büyükçekmece bizim içimizde hep kanayan bir yara oldu. Büyükçekmece bugüne kadar her yerel seçimde kıl payı kaçırdığımız ilçemiz. Azmin elinden bir şey kurtulamaz" diye konuştu.

Ak parti Büyükçekmece 6. Olağan Kongresi dün World Point'te gerçekleştirildi. Kongre tek adaylı liste ile gereçekleşti. Kongreye Murat Murat Çelik'in listesi ile gidildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  İBB Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, ilçe başkanlığını devreden İlker Gürbüz ve çok sayıda isim katıldı. Kongrede konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal Uysal, "Nerede bir imar problemi varsa seçim öncesi 'AK Parti sizin elinizden evinizi, arazinizi alacak' diyorlar. AK Parti 16 senedir iktidarda ve kimsenin evini almadı ama 1 milyon kişiye ev verdi. Hiç kimseyi mağdur etmedik, mağdur olanların yanında olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak, herkesin hakkını hukukunu koruduk" dedi.

Yenİ bİr anlayış doğdu
1994 yılından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığında yeni bir belediyecilik anlayışı doğduğunu söyleyen Uysal, "AK Parti o zaman doğdu aslında. 2002 yılında iktidara geldikten sonra da Türkiye’de yeni bir yönetim anlayışı oldu ama asıl önemli olan 2019'da Türkiye’de başkanlık sistemiyle yeni bir dönem başlayacak. Bu dönemle birlikte Türkiye ve bölgemizin kaderi değişecek. Bugüne kadar hep başkaları oyun kurdu, biz Türkiye olarak, oyunlara uymak zorunda kaldık. Ancak şu anda AK Parti iktidarıyla oyunlarına uymuyoruz. O oyunlar, bize göre değil diyoruz. 2019'da bölgedeki oyunları biz kurar hale geleceğiz. Biz hizmetleri yapacağız, siz de teşkilat olarak hizmetlerimizi halka anlatacaksınız. Bunu yaptığımız zaman inşallah 2019'da Büyükçekmece AK Partili olacaktır" ifadesini kullandı.

Ortada Eser yok
Büyükçekmece Belediyesi'nin çalışmalarından bahseden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bizde bir numara yok. Bu ülkede bir kişide numara var; o da bu ülkenin başkomutanında, cumhurbaşkanında. Onun cesareti olmasaydı tıpkı 100 yıllık rüyalar gibi bu da hakikata kavuşmazdık. Cumhuriyet tarihinin hayale bile gelmeyecek ideallerini teker teker gerçekleştiren bu partinin kaderi ülkenin kaderi olmuştur. Onun için Allah'ın izniyle onun liderliğiyle biz bugün burada Büyükçekmece'den başlamalıyız. Türkiye AK Parti iktidarında ve belediyeciliğinde nereden nereye geldi, Büyükçekmece nerede? Ne yapıldıysa Büyükçekmece'ye ya büyükşehir başkanımız ya hükümetimiz onlar yaptı öyle mi? Ne yapmışlar, bunlar? Taş üstüne taş mı koymuşlar? Duvarlarda fotoğraflar var. E eser var mı? icraat var mı?" dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise önümüzdeki seçimlerin sıradan olmadığını vurgulayarak, yerlinin ve millinin oylanacağı seçimler olduğunu söyledi. Yerel seçimlerin üzerinde duran Şenocak, "Büyükçekmece bizim içimizde hep kanayan bir yara oldu. Büyükçekmece bugüne kadar her yerel seçimde kıl payı kaçırdığımız ilçemiz. Azmin elinden bir şey kurtulamaz. İnşallah yeni kadrolarla 2019'da Büyükçekmece AK Partili bir belediye olacak. Bunun gerçekleşmesi için de Büyükşehir'imiz, hükümetimiz sonuna kadar yanınızda olduk olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yapılan kongrede İlker Gürbüz, Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini bırakırken yerine Murat Çelik tek aday olarak seçime girdi. Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul milletvekilleri, delegeler, muhalefet partilerinin ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Yeni yönetim listesi:

İLÇE BAŞKANI
Murat Çelik

İlçe Yönetim 
Kurulu Asil
Cevdet Eroğlu
Elmas Akın
Engin Rauf 
Ercan Bozkuş
Ercan Çelik
Erdoğan Yıldız
Erhan Gürer
Ersin Çevik
F. Murat Kanmaz
Gülcan Kaya
Hidayet Bağ
İhsan Yıldız
İlhan Alkaya
İsa İmik
Kadri Cemil Yayla
Levent Ergüne
Mahmut Yusuf
Melek Boz
Muhibe Korkut
Nejmi Yıldız
Nesrin Doğan
Okan Gülkoku
Rohat Hasbayram
Şükrü Güneysu

İl delegesiasil:
İlker Gürbüz 
Murat Çelik
Yıldız Polat
Fatih Yılmaz
B. Mehmet Akalın
Celal Babayiğit
Ekrem Görçeker
Recep Erol
Selahattin Küçük
Hatice Bozdağ
Cemalettin Aykan. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum