Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan Kanal İstanbul ile iligli yalanlama

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan Kanal İstanbul ile iligli yalanlama
Büyükçekmece Kaymakamlığı, 18 mahalle muhtarının Kanal İstanbul aleyhine konuşmalarının yasaklandığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Açıklamada, "Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır" denildi

Büyükçekmece Kaymakamlığı basında yer alan “Büyükçekmece Kaymakamlığı muhtarların Kanal İstanbul aleyhine konuşmalarını yasakladı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. "Basında yer alan bazı haber ve yorumlarda; bir siyasi parti temsilcisinin “Büyükçekmece Kaymakamlığı muhtarların Kanal İstanbul aleyhine konuşmalarını yasakladı” şeklindeki gerçekdışı iddialar nedeniyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki hususların açıklanması zorunluluğu doğmuştur" denilen açıklamada, "Kamuoyunun malumları olduğu üzere “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirme Raporu” 23.12.2019 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın görüş ve önerilerine açılmıştır. Vatandaşlarımız bu kapsamdaki görüş, öneri ve taleplerini İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Dilekçe Kanunu’nda belirlenen usul ve esaslara göre iletebilmektedirler" ifadelerine yer verildi.

Yoğun şikayet geldi
Dilekçe Kanunu’na atıf yapılan açıklamada, "Şikayet, görüş ve öneriler, şahsen veya kanuni temsilci aracılığıyla, yetkili makamlara ve yazılı başvuru yoluyla yapılmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımız taleplerini içeren yazılı başvurularını sadece İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yapabilmektedirler. Ancak ilçemizdeki bazı mahalle muhtarlarının, “vatandaşlarımızın yukarıda açıklanan kapsamdaki görüş, öneri ve taleplerini içeren dilekçeleri doğrudan muhtarlıklarına verebileceklerini, kendilerinin bu dilekçeleri toplu olarak İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ileteceklerini” ifade ederek, mahalle sakinlerini yönlendirmeye çalıştıkları yönünde Kaymakamlığımıza yoğun şikayetler ulaşmıştır" denildi.

Muhtarın görevi değil

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Muhtarlıklarımızın bu kapsamda “dilekçe kabul etmek ve toplu dilekçe sunmak” gibi herhangi bir görevi bulunmamaktadır" dinelerek, "Vatandaşlarımızın konuya ilişkin görüş, öneri ve taleplerinin sağlıklı bir şekilde yetkili kuruma ulaşması, başvuru sahipleri açısından oluşabilecek hak kayıplarının önlenmesi ve vatandaşlarımız arasında muhtemel bir huzursuzluğa neden olunmaması için, muhtarlarımız ilgili mevzuat uyarınca bilgilendirilmiştir. Gerçek dışı açıklama ve haberlerde iddia edildiği gibi Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesi, bu doğrultuda hareket etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Barış Yarkadaş ortaya attı
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Büyükçekmece Kaymakamlığı'nın 18 muhtarı arayarak Kanal İstanbul hakkında konuşmalarının yasaklandığını bildirdiğini iddia etmişti. Yarkadaş yaptığı paylaşımda, "Kanal İstanbul aleyhine konuşmak yasaklandı? Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkilileri 18 muhtarı arayıp "Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız" dedi. Muhtarlara yönelik bu baskı, iktidarın telaşını gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.