Büyükçekmece'den Ankara'ya!

Büyükçekmece'den Ankara'ya!
Büyük İç Anadolu Platformu Başkanı Av. Mehmet Yalım, milletvekilliği için yola çıktığını söyledi. Büyükçekmece'de yaşayan Yalım, “İlçem için, İstanbul için, İç Anadolulu hemşehrilerimiz için ülkemiz için göreve talibim. Biz memleket sevdalısıyız, memlekete hizmet etmeye hazırız” dedi

Büyükçekmece'de yaşayan Büyük İç Anadolu Platformu Başkanı Av. Mehmet Yalım, Damga'ya konuştu. Yaklaşan seçim süreci öncesinde milletvekili adaylığı için hazır olduğunu anlatan Yalım, hem Büyükçekmece'nin hem İstanbul'un hem de İç Anadolu'nun sesi olmak için göreve talip olduğunu söyledi. Platform olarak milletvekili adayı olacak İç Anadolulu bütün hemşehrilerini destekleyeceklerinin de altını çizen Yalım, “İç Anadolu'dan çıkacak milli ve yerli hemşehrilerimizin yanındayız. Platformumuza bekliyoruz, hepsinin yanındayız, destekçisiyiz” diye konuştu.

Memlekete hizmete hazırım

Kendi muhtemel adaylığı için de açıklamalarda bulunan Mehmet Yalım, “Devletime, milletime hizmet etmek isterim. Bu konuda gönlümüz dolu, aklımız dolu. Siyaset zor bir zanaat. Şimdi siyasetin de bir amacı olmalı. Siyaset nedir; devlete ve millete hizmet etmenin bir aracıdır. İç Anadolulu hemşehrilerimizi temsilen biz varız. Elimizi taşın altına koyar, hizmet ederiz. 12 senedir Büyükçekmece'de yaşıyorum. 22 senedir Beylikdüzü'ndeyim. Uzun zamandır bu bölgedeyim. Bölgemize hizmet için hemşehrilerimize hizmet için, memlekete hizmete hazırım” ifadelerini kullandı. 

Hemşehri dernekleri önemlidir

Hemşehri derneklerinin önemine dikkat çeken Yalım, “Memleketimizde çok sayıda hemşehri dernekleri var. Bu hemşehri derneklerinin öneminin büyük kentlerdeki önemini herkes bilir. Neden? İnsanlar kültürel hayatında hep bir yerlere ait olmak isterler. Ait olduğu yerlerde olmak onlara güven ve emniyet duygusu verir. Bu hep böyle gelmiştir. İnsan sosyal bir varlıktır. Dolayısıyla böyle baktığınız zaman bizim memleketimizin de başarılı bölgeleri var. Herkesin malumu; mesela Karadeniz. Karadenizli kardeşlerimiz genelde bir arada olmayı başarıyorlar. Bunu tebrik eder, saygı duyarız. Memleketimizin doğusu var. Yine onlar da cemiyet hayatında başarılar, birlik ve beraberlik içindeler” dedi.

İç Anadolu yabana atılamaz

İç Anadolu bölgesinin asla yabana atılamayacağının altını çizen Yalım, “Memleketimizin iç direği ise İç Anadolu bölgemizdir. İç Anadolu diyoruz ama bir de büyük İç Anadolu diyoruz. Neden? İç Anadolu, Karaman, Ankara, Konya gibi büyükşehirleriyle tarihe damgasını vurmuştu. Karamanlılar Osmanlı döneminde Rumeli'ne yerleşmiş buraların Türkleşmesine katkı vermiştir. Osmanlı Devleti, Anadolu'da birlik ve beraberliği İç Anadolu ile uzlaşarak sağladı, Türk birliğini sağladı. Cumhuriyet dönemi kurulurken yine çok sayıda kongre yapıldı, son kongre nerede yapıldı; Sivas'ta? Cumhuriyetimiz nerede ilan edildi, yine İç Anadolu'da. Ve Ankara'da başkent yapıldı. Mühür nerede, mühür; İç Anadolu'da. Yani millete ve ümmete hizmet merkezi İç Anadolu'dur, İç Anadolu, Türkiye'nin kalbidir. İç Anadolu'nun tarihi ve misyonu büyüktür. Fikir bazında çalışmalarımız var. Bunu söylemekte fayda var. İç Anadolu'da 13 vilayetimiz var hepsinin derneğiyle, federasyonuyla birlikte hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER:
BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.