Canavar olmayacaklar

Canavar olmayacaklar
Bağcılar’da konuşan Uysal, çocuk trafik eğitim parklarının önemine değinerek “Halk arasında trafik kurallarına uymayanlar için kullandığımız ‘trafik canavarı’ diye bir deyim var. İstiyoruz ki çocuk trafiği, kurallarını bilerek büyüsün. Yol yaparken trafik eğitimi de vermeliyiz” diye konuştu.

istanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bağcılar’a yapılan yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni Bağcılar Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yapıldı. Burada yapılan törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Elvan ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Uysal, Bağcılar'da 1992 yılındaki seçim çalışmalarına katıldığını ve ilçenin eski halini çok iyi bildiğini kaydetti. O günlerden bugüne Bağcılar’ın İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri haline geldiğinin altını çizen Uysal, “Bugün de burada Bağcılar’a kazandırdığımız 15 eserin açılışını, iki eserin de temelini atacağız. Bağcılar kısa bir süre içerisinde geçmişte Mecidiyeköy ne ise Bakırköy ne ise o hale dönecek inşallah” diye konuştu.

9 metro hattı geçecek
İBB bütçesinde en büyük payı ulaşıma ayırdıklarını ve planlanan ulaşım istemlerinin devreye girmesiyle İstanbul’daki trafik sorunun hafifleyeceğini kaydeden Uysal, “Bağcılar ilçemizden dokuz metro hattı geçecek. Hâlihazırda iki raylı sistem hattı hizmette. Beş metro hattının da yapımı devam ediyor. İki raylı sistem hattının için de etüt aşamasındayız. Metro hatlarımızın bitmesi ile birlikte Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne, Mecidiyeköy’den Bahçeşehir’e, Mecidiyeköy’den Küçükçekmece’ye gidecek kim varsa mecburen Bağcılar’dan geçecek. İnşallah bu yılsonu, en geç 2019 yılı başı itibariyle Mecidiyeköy-Bağcılar-Mahmutbey hattımız açılacak. O açıldığı zaman eskiden E5’teki yoğun trafik Bağcılar üzerinden yer altından devam edecek. Siz destek veriyorsunuz, biz de buna karşılık teşekkür olarak sizlere hizmet olarak sunuyoruz. Sizlere borçluyuz” dedi.

Sayısı 6'ya çıkacak
Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesi’ni çok önemsediğini belirten Uysal, “Hepimizin şikâyet ettiği bir konu var. Medyada ve halk arasında trafik kurallarına uymayanlar için kullandığımız ‘Trafik Canavarı’ diye bir deyim var. Eğer bizim trafikte yaşadığımız sıkıntı, trafikte yaşadığımız problem sürücülerin trafik kurallarına uymamasında ve bu kuralları bilmemesinden kaynaklanıyorsa o zaman biz belediye olarak trafiği rahatlatma adına yol yaparken, vatandaşın trafikte rahat hareket edebilme adına ışıklandırma ve kaldırım yaparken aynı zamanda trafik eğitimi de vermek zorundayız. Şu anda İBB olarak Topkapı’da trafik eğitim merkezimiz var. Çocuklara yönelik okul öğrencilerine yönelik eğitim veriyor. Yılda toplam 120 bin ziyaretçimiz var. İstanbul’un değişik bölgelerine biz bu trafik eğitim merkezleri yapalım ki gençlerimizi çocuklarımızı trafiğe çıkmadan şoförlüğe başlamadan, ehliyetini almadan trafik kurallarını öğrensin” ifadesini kullandı. Uysal bu tür eğitim merkezlerinin sayısını 6’ya çıkaracaklarını ve sonrasında da Milli Eğitim Bakanlığı ile öğrencilerin trafik eğitim merkezlerinde eğitim almaları yönünde ortak çalışma yapmak istediklerini de söyledi. 
BERRİN YEŞİLTEPE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.