Çare siz olun

Çare siz olun
Avcılar Dernekler Federasyonu'nun toplantısına katılan Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, neler yapılabileceği ile ilgili fikirler sundu. Öncelikle çocuk, kadın, engelli, yaşlı, hasta gibi dezavantajlı grupların korunmasına katkı sunulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Doğan, “Çaresiz insanlara çare olun” dedi

Avcılar Dernekler Federasyonu, yönetim kurulu toplantısını her hafta farklı bir üye dernekte gerçekleştiriyor. Federasyon'un bu hafta Avcılar Tüm Rizeliler Derneği'nde yapılan toplantısının konuğu Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan oldu.

Güzel fikirler ortaya çıkıyor
Rizeliler Derneği Başkanı İlyas Aktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Özcan Özbey, yapılacak çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgiler verdi. “Farklı beyinlerin buluşmasından güzel fikirler ortaya çıkıyor. Bizim kuruluş amacımız da zaten buydu” diyen Özbey, “Bu fikirleri hayata geçirmek için adımlar atıyoruz. Mesela ilçemizdeki yetimler için, onları sosyal hayata katabilecek bir 'sevgi evi' yapmayı düşünüyoruz. Avcılar için yapılacak her güzel işte üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

“Burada herkesin bir siyasi düşüncesi var ama bunlar bizim için önemli değil. Buradaki herkesle gurur duyuyorum. Belki biraz yavaş gidiyoruz ama ciddi ve iyi işler çıkaracağımıza inanıyorum” diyen Özbey, Afrin'de mücadele eden askerler için kan bağışı kampanyası başlatacaklarını söyledi.  dedi

Güzel işlere imza atılır
Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ise federasyonun kurulmasından çok memnun olduğunu dile getirerek, “Bu platform sosyal sorumluluk projelerinin oluşması için bir fikir kulübü gibi güzel çalışma oldu. Burada 23 derneğin oluşturduğu güzel bir birlikteliğin devamıyla güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum” dedi.

Yetim çocuklar ilgi bekliyor
Sosyal çalışmalarda da öncelikle çocuk, kadın, engelli, yaşlı, hasta gibi toplumda en önemli dezavantajlı grupların korunmasına katkı sunulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Doğan, “Bizim belirlediğimiz Türk ve Suriyeli öksüz ve yetim çocuklarımız var. Onlara koruyucu aile olacak hayırseverlere ihtiyacımız var. Tabi ki gidip evine getirecek demiyorum. Ama zamanı gelince onu koruyup kollayacak, manevi destek sunacak, sevgisini gösterecek kişilere ihtiyaç var. Çocuk arkasında bir baba ya da amca gibi hissidecek ve en büyük eksikliği olan özgüveni gelişecek. Sevgievleri'nde bu çocukların ihtiyaçları gideriliyor. Ancak bu platform sayesinde onların manevi yönleri de geliştirilebilir” diye konuştu.

İhtiyaç mağazası açılabilir
Yaşlılarla ilgili de çalışma yapılabileceğini söyleyen Doğan, “Avcılar'da hiç geleni gideni olmayan yaşlı amcalar tezyeler var. Onlar ziyaret edilerek 'bir ihtiyacın var mı' diye sormak bile önemli. Ya da eşini kaybetmiş, hayata tutunmaya çalışan çaresiz insanlar var. Onlara destek verilebilir. Biz bu gruplara Kaymakamlık olarak destek sunuyoruz. Ama platform olarak siz de destek olabilirsiniz. Mesela büyük bir yer tutulabilir, herkes kullanmadığı giysiden sandalyeye kadar eşyalarını getirip koyar ve ihtiyaç sahiplerine buradan ücretsiz verilebilir” ifadesini kullandı. Doğan'ın fikirlerini tek tek not alan Federasyon Başkanı Özcan Özbey ve diğer dernek başkanları, fikirlerin hayata geçirilmesi için en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.