Çaresizliği yendiler Kerem’e umut oldular

Çaresizliği yendiler Kerem’e umut oldular
Avcılar Rumeli Balkan Kadınları Derneği Başkanı Gülten Yarbasan, amansız bir hastalıkla mücadele eden Kerem Gurbet'e yardım eli uzattı. Henüz 9 yaşında olan Gurbet'in kalp ameliyatı olmasına olanak sağlayan Yarbasan, “Biz inşallah bu çocuğumuzu evinde oynarken göreceğiz” ifadelerini kullandı

Avcılar Rumeli Balkan Kadınları Derneği Başkanı ve CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Gülten Yarbasan, örnek olacak bir yardıma imza attı. Henüz 9 yaşında olan ve amansız bir hastalıkla mücadele veren Kerem Gurbet'in tedavisi için öncülük eden Yarbasan, küçük çocuğu hastanede ziyaret etti. Gurbet'in sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yarbasan, küçük çocuğun yürek burkan hikayesini de paylaştı. Gurbet'in yaşadığı dramı öğretmenleri aracılığıyla öğrendiklerini anlatan Yarbasan, “Kerem henüz 3 yaşındayken ateşli bir hastalık geçirmiş ve kulakları sağır olmuş. Dolayısıyla sağır ve konuşamaz hale gelmiş. Tedavisi için hastaneye götürüldüğünde ise acı gerçekle karşılaşılmış ve Kerem'in kalbinin doğuştan delik olduğu öğrenilmiş” dedi.

Kolay değil
Kalbi delik olan Gurbet'in karaciğerine giden bir damarında akıntı olduğunu ve kalp kapakçığında da sorun olduğunu öğrendiklerini anlatan Yarbasan, “Bütün bunları öğrendikten sonra ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Zira doktorlar hemen ameliyat olması lazım ve ölümle burun buruna demişler. Ama Türkiye'de yoklukla, fakirlikle mücadele ederken bunları yapabilmek ailesi için de çok kolay değil. Birkaç hastaneye başvurmuşlar ama randevu bile alamamışlar” diye konuştu.

Yardımcısı devreye girdi 
Gurbet'in durumu öğrendikten sonra hızlı bir şekilde çözüm aradıklarını anlatan Yarbasan, Dernek Başkan Yardımcısı olan Mergül Polat'ın, Florence Nightingale Hastanesi'ndeki eşi Dr. Bülent Polat'ı arayarak yardım istediklerini söyledi. Yarbasan, “Çocuk için ne yapabiliriz diye düşündük. Hastanedekiler de sağ olsun yardımcı oldular ve çocuğumuz geçtiğimiz hafta kalp ameliyatı oldu. Şu anda yoğun bakım müşahede sürecini de tamamladı” ifadesini kullandı.

Kuşlar gibi hafifledi
Ameliyat öncesi doktorun karamsar bir tablo çizdiğini de belirten Yarbasan, “Tablo bizim açımızdan kötüydü. Ameliyat tam 6 saat sürdü. Ama şimdi Allah'a şükür Kerem çok iyi. İki gündür kuşlar gibi hafifledi, annesi de oldukça mutlu. Bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü ilk konuştuğumuz vakit annesi çok mutsuzdu, umutsuzdu. 'Çaresizlik içinde çocuğumuzun gözünün içine bakıyoruz' diyordu. Biz şükür ki bu çaresizliği aştık çareyi umuda dönüştürdük. İnşallah artık Kerem'i evinde oyun oynarken göreceğiz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.