Çatalca 2B arazilerini kazanacak

Çatalca 2B arazilerini kazanacak
Çatalca Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca Belediye Başkanlığı olarak sıkıntılar yaşıyor olmamıza rağmen geçtiğimiz yıllar içerisinde de bir takım 2B arazilerini aldık. Şimdi de Akalan’da 2, İhsaniye’de 2, Kalfaköy’de 2 ve Kabakça’da 2 olmak üzere toplam 8 parseli belediyemize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

çatalca Belediyesi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Çatalca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı 1'inci birleşiminde gündemin ilk maddesi, “İlçemiz ve mahallelerinde bulunan yolların isim değişikliği” ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü'nün teklifi İmar Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinden, “İlçemiz Akalan, İhsaniye, Kalfaköy ve Kabakça Mahallelerinde Köy Tüzel Kişilikleri adına kayıtlı 2/B vasfındaki taşınmazların alımı ve satımı işlemleri” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediyemize kazandırmak istiyoruz
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu gündem maddesine dair yaptığı açıklamada, “Köylerimiz 2014 yılında mahalle olarak ilçe belediyemize katılmıştır, dolayısıyla köy tüzel kişilikleri süresi içerisinde, Köy Muhtarlarımızın ekonomik koşulları 2b arazilerinin pek çoğunu satın almaya yetmemiştir. Biz de Çatalca Belediye Başkanlığı olarak, sıkıntılar yaşıyor olmamıza rağmen, geçtiğimiz yıllar içerisinde de bir takım 2b arazilerini aldık. Yine Akalan’da 2, İhsaniye’de 2, Kalfaköy’de 2 ve Kabakça’da 2 olmak üzere toplam 8 parseli de belediyemize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Birliğe üye olundu
Gündem maddelerinden, “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine üye olunması ve üye seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi ve Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine Belediye Başkan Yardımcıları ve CHP Meclis Üyeleri Ufuk Akın, Erhan Güzel ve CHP Meclis Üyesi Cavit Eteke asil üye olarak, CHP Meclis Üyesi Belgin Tezer ile CHP Meclis Üyesi Cengiz Aydın yedek üye olarak seçildi.

Davayı kazandık 
Oturumun sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara gündem dışı konuşma yaparak meclisi Bölge İdare Mahkemesi kararı hakkında bilgilendirdi. Kara konuşmasında, “Köy tüzel kişilikleri kaldırıldığında Elbasan Mahallemize de hazine tarafından kullanım hakkı verilmiş olan bin 869 numaralı bir parsel vardı. 654 dönüm olan bu orman alanı köy tüzel kişiliğinden mahalle olarak Elbasan ilçemize bağlandığında, bu yerin otomatikman alacakları, borçları ile bize geçmesi gerekiyordu, başkanlığımıza devrolmuştu. Biz de burada ormanı geliştirme arzusu içerisindeydik, proje üretiyorduk. Ancak Valilik Devir, Tasfiye, Paylaşım Komisyonu benimde eşlik ettiğimi söylediği bir toplantıda, bir karar alıp bu alanı Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devretmişti. Ben mahkemeye başvurarak böyle bir toplantıdan haberdar olmadığımı, böyle bir toplantıya katılmadığımı ve böyle bir karara da imza atmadığımı belirttim. Bunun üzerine mahkeme bizi haklı gördü” dedi.  BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.