Çatalca çocuklarla güzel

Çatalca çocuklarla güzel
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında ilçedeki çocukları ağırladı. “Çatalca'mız çocuklarla güzel” diyen Üner, “Çocuklarımıza güzel bir kent bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çatalca'da da coşkuyla kutlandı. 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun öğrencilerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, başkanlık koltuğunu da Arda Yusuf Savaş isimli küçük çocuğa bıraktı. Çocukların hayatı renklendiren ve insanı umutlandıran en değerli varlıklar olduğunu vurgulayan Üner, “Her zaman iyi ki çocuklarımız var diyoruz. Türkiye'miz de, İstanbul'umuz da, Çatalca'mız da çocuklarımızla birlikte güzel. Onların olduğu yerde mutluluk vardır, neşe vardır, sevinç vardır. Bizler de ilçemizdeki bu neşenin bu umudun bu güzelliğin kaybolmaması için her zaman çocuklarımıza yönelik hizmetlere ağırlık vereceğiz. Yeni oyun alanları yapacak, çocukların rahat ve güvenli bir biçimde kentimizin sokaklarında gezmelerine imkan vereceğiz. Onlara güzel bir kent mirası bırakmak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar hep gülsün
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başkan Üner'in koltuğuna oturan 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Arda Yusuf Savaş ise birim müdürlerini arayarak çocuklara özel hizmetler yapılması ricasında bulundu. Savaş, “Bir çocuk olarak ben de her zaman çocukların haklarının korunmasından yanayım. Ben de dahil bütün çocuklar gülsün istiyorum. Önceliğim her zaman küçüklerimizin umududur” dedi.

Rengarenk görüntüler oluştu
Resmi kutlama programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, siyasi parti ilçe başkan ve üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kutlama törenleri; Ziya Altınoğlu Stadında düzenlenen resmi kutlama programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Öğrencilerin sergiledikleri, mehteran takımı, halk dansları, korolar, müzikler ve okudukları şiirler gibi birbirinden renkli gösteriler yoğun alkışlar arasında gerçekleştirildi.

En güzel hediye sinema
Çatalca'daki çocuklar 23 Nisan'ın coşkusunu Belediye Başkanı Mesut Üner'in hediye ettiği ücretsiz sinemayla yaşadı. Sevimli Ejderha Kokonat filmini izleyerek keyifli vakit geçirdi.

İlçedeki çocukların sinema keyfine ilişkin Çatalca Belediyesi de resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Belediye Başkanımız Mesut Üner’in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Çatalcamızın çocuklarına ilk hediyesi “Sevimli Ejderha Kokonat” isimli sinema filminin 2. gün seansı da yoğun ilgi gördü. Filmi büyük bir keyifle izleyen çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değerdi.”

Teşekkürler başkan amca
Filmi izleyen çocuklar Belediye Başkanı Üner'e teşekkür ederek, “Başkan amcamıza teşekkür ediyoruz. Sevimli Ejderha Kokonat filmini çok merak ediyorduk, izleme fırsatı bulduk” diye konuştu. Sinema salonuna çocuklarıyla birlikte gelen veliler ise Çatalca'daki 23 Nisan coşkusundan dolayı bir hayli memnun olduklarını ifade ederek, “Çok güzel bir gün geçirdik. Çocuklarımızla birlikte sosyalleşebileceğimiz, güzel vakit geçirebileceğimiz çok ortam bulduk. Bu nedenden ötürü belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böylesi etkinliklerin yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Kültür sanata değer vereceğiz
Etkinliğe ilişkin konuşan Başkan Üner de, Çatalca'daki kültür sanat faaliyetlerine her zaman değer vereceklerini belirterek, “Sinema, tiyatro bizim olmazsa olmazımızdır. Kültürel sanatsal faaliyetleri artıracak çocuklarımızın güzelce vakit geçirebileceği eğlenirken öğrenebileceği etkinliklerin sayısını fazlalaştıracağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.