Çatalcalı rahat etsin

Çatalcalı rahat etsin
Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ilçenin çeşitli mahallelerinde sürdürdüğü çevre düzenlemelerini değerlendiren Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalcalı hemşehrilerimiz rahat etsin, hiçbir sıkıntı yaşamasın istiyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çatalca Belediyesi olarak her türlü sıkıntıyı çözmeye hazır olduklarını ve vatandaşın taleplerini dikkate aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca'nın 39 mahallesine her an hizmete hazır ekiplerimiz, çöken ve bozulan yollara anında müdahale ediyor. Belediye ekiplerimiz bu anlamda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yolları her şartta açık tutmak adına büyük çaba harcıyor. İlçe sınırlarında yeni yolların oluşturulması için de ihtiyaç duyulan yerlere asfalt kırığı sererek sıkıştırma işlemi ve reglaj çalışmalarını gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

Atatürk unutulmadı
Gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri kapsamında Atatürk büstü de yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Kara, “Çatalca'da Atamızı unutmadık, unutturmadık. Yapılan çevre ve meydan düzenlemeleri kapsamında neredeyse tüm mahallelere Atatürk Büstü yapıldı. Düzenli periyotlarla bakım ve onarımı yapılan büstlerin boyama işlemleri de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Okulları ihmal etmiyoruz
İlçedeki okulların fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi için de her türlü çalışmayı devam ettirdiklerini kaydeden Kara, bu konuda ciddi bir hassasiyet taşıdğını vurguladı. Kara, “Her öğrencinin eşit eğitim alabilmesi adına tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında okullarda bulunan engelli rampalarının bakım, onarım ve yenileme işlemleri yapılıyor. Aynı zamanda ilçe sınırındaki okulların çevre düzenlemeleri de ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Yine yeni yolların oluşturulması, mevcut yolların tamiri, binaların bakım-onarım ve yenileme işlemleri, okulların fiziki ihtiyaçlarının karşılanması, ihtiyaç duyulması halinde evleri basan kanalizasyon sularının temizlenmesi işlemlerini de aksatmadan sürdürüyoruz” diye konuştu.

çatalca belediyesi

Şimdiye kadar neler yapıldı?
Çatalca Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise şimdiye kadar yapılan çalışmalar listelendi. İşte şu ana kadar yapılan çalışmalar;
-Merkez 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi binasında yapılacak boyama işlemi için iskele kurularak çalışmalara başlandı.
-Beyler Sokak çöken parke taş yolun tamiri yapıldı.
-Binkılıç Atatürk Mahallesi Atatürk Büstlerinin boyandı.
-Binkılıç Ek Hizmet Birimi önü Atatürk büstünün boyandı.
-Celal Yücel Sokak gece çöken yola müdahale edildi.
-Çakıl Mahallesi Nazlıhan Sokak yolu reglaj çalışması yapıldı.
-Çiftlik Sokak çökük parke taş yolun tamiri yapıldı.
-Değirmen Sokak çöken kilit taş yolun bakım ve onarımı yapıldı.
-Elbasan Mahallesi Atatürk büstü boyandı.
-Ferhatpaşa Mahallesi Süleyman Bingöl Caddesi yoluna asfalt kırığı serilerek sıkıştırma işlemi yapıldı.
-Göçmenler Sokak çökük parke taş yolun tamiri yapıldı.
-İTO Ortaokulu engelli rampasına küpeşte korkuluk yapıldı.
-Kestanelik Lise okul etrafı tamirler ve düzenleme çalışması yapıldı.
-Kestanelik Mahallesi İnebolu ve İndere sokakta greyder ile reglaj yapıldı ve silindir ile sıkıştırma işlemi yapıldı.
-Oluk Sokak bodrum katı kanalizasyon suları temizlendi.
-Topuklu Caddesi girişi çöken yere bakım onarım çalışması yapıldı.

cem kara çatalca belediyesi

Önce sağlık
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” konulu seminere katıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Veli Akademileri” projesi kapsamında Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde bulunan Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu’nda “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” konulu seminer düzenlendi.

Önemli bilgiler verildi
Prof. Dr. Fehmi Mercanoğlu’nun sunumu ile gerçekleşen seminere; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, Okul Müdürü Gökhan Çolak, veliler ve vatandaşlar katıldı. Kalp hastalıklarının dünyada ölümlere neden olan hastalıklar arasında ilk sırada yer aldığının altı çizilen toplantıda, kalp sağlığını koruma ve kalp hastalıklarının önlenebilir tedbirleri hakkında bilgiler dinleyicilerle paylaşıldı.

cem kara çatalca

Her türlü tedbiri alıyoruz
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İstanbul’un Afetlere Hazırlığı” konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Kara, “Olası bir afet durumunda ilçemizin zarar görmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi
İSTANBUL için risk oluşturan afetlere karşı hazırlıklar, sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile gerçekleşti. İstanbul’un risk oluşturan doğa kaynaklı (tsunami, deprem, sel, heyelan, hortum, şiddetli yaz-kış koşulları) afetler ile büyük endüstriyel ve ulaşım kazaları gibi insan kaynaklı afetlere hazırlığını konu alındığı toplantıda İstanbul’un afetlere ne kadar hazır olduğu, risk azaltma ve sorun çözme olmak üzere afetlere hazırlık düzeyi değerlendirildi.

Kimsenin burnu kanamasın
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cem Kara da, olası afetlere karşı Çatalca'da her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, “Biz ilçemizi ve vatandaşlarımızı korumakla sorumluyuz. Kimsenin burnu kanamasın, kimsenin malına bir zarar gelmesin isteriz. Vatandaşlarımızın güvenliği için Çatalca için gereken her türlü önlemi almak mecburiyetindeyiz. Bu yaklaşımla birlikte katıldığımız toplantının da çok önemli ve verimli geçtiğini söylemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

cem kara çatalca engelli

Kara engel dinlemedi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Dünya Engelliler Günü sebebiyle Çatalca Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Özel öğrenciler tarafından hazırlanan oyunlar, şiirler ve şarkıların seslendirildiği program, saygı duruşu ve işaret dili eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ardından, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin’in açılış konuşmasıyla başladı. Programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri ve Çatalca Muharip Gaziler Derneği katıldı. Programın ardından protokol üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına, özel çocuklarımıza hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.