Çatalcalılar yeteneklerini keşfediyor

Çatalcalılar yeteneklerini keşfediyor
Çatalça Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar kapsamında, ilçedeki gençler hem gizli kalmış yeteneklerini keşfediyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor. 68 binlik nüfusa sahip ilçede, kurslara katılan kişi sayısı ise tam 20 bin.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın eğitime verdiği önem doğrultusunda Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla, çocukların, gençlerin ve vatandaşların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi sağlanarak gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarılıyor. 9 yıllık kurslarda nüfusu 68 bin olan Çatalca’da kırılması güç bir rekor kırıldı ve 20 bin kursiyer kültür ve sosyal işler müdürlüğünün kurslarına katıldı. 
Cem Kara çok önem veriyor
Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün bağlı olduğu Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın eğitime verdiği bu değeri devam ettireceklerini söyledi.  68 bin nüfusa sahip olan Çatalca’nın daha önceki yıllarda mahallerinde açtığı kurslarla da hizmet verdiğini sözlerine ekleyerek, bu kurslarda görev yapan eğitmenlerimizin de bunda büyük katkısı olduğunu söyledi. Başkan yardımcısı Ufuk  Akın “ Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’nın direktifleri ile, Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz tarafından organize edilen kurslara 9 yılda rekor katılım oldu. Bu katılımınım her döneme daha da artması bizleri sevindiriyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kurslara katılımlarda daha da büyük rekorlar kırarız” dedi.
Talebe göre kurs açılıyor
Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın halktan gelen talepleri değerlendirdiklerini ve bu taleplere göre kurs açtıklarını belirtti. Başkan Yardımcısı Ufuk Akın “Sosyalleşmeye, arkadaşlık ilişkileri kurmaya vesile olmanın yanı sıra istihdama da katkı sağlıyor. Gravür, resim, örgü, dikiş, tiyatro, halk oyunları gibi kurslarla emeği üretime dönüştürerek bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlanıyor. Aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize yönelik açılan kurslarla onların sanatla iç içe yetişmeleri sağlanırken, spor alışkanlıklarını küçük yaşta kazanmalarının yanı sıra yetenekli sporcular ülke sporuna kazandırılıyor. Çatalca’da yaşayan gençlerimizin yapmak istedikleri sosyal faaliyetler,  faaliyetleri ve sanat faaliyetleri bizim için önemli. Onların talepleri doğrultusunda tesis ve eğitmen konusundaki görüşmelerimizi yapıyoruz ve istenilen kursları belediyemiz bünyesinde açıyoruz. Yeni dönem kayıtlarda da bunlara dikkat ediyoruz.Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz Çatalca halkından gelen bu talepleri topluyor ve sonrada değerlendirerek açılması gereken kurslar nelerse bunları yaparak, Çatalca halkının hizmetine sunuyoruz” dedi.
En çok ilgi spora
Çatalca Belediyesi'nin , Çatalca halkına sunduğu hizmetlerde en büyük ilgilyi spor branşlarının aldığını belirten Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın “Bir çok branşta açtığımız kursların aralarında en çok ilgiyi spor branşları görüyor. Hem Çatalca halkının spor’a olan düşkünlüğünü biraz daha arttırıyoruz, hem de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra belediye bünyemizdeki spor branşlarında yapılan müsabakalarda kazanılan başarılarla da Çatalca’mızın adını duyurmayı başarıyoruz. Bu ilginin her yıl artması bizi de sevindiriyor. Değişik branşlarda kurslarda açabiliriz, yeter ki gençlerimiz spor yapmak istesinler ve bize bu konularda talepte bulunsunlar.  Spor birleştirici özelliği ve dostlukları pekiştirmesi ile ön plana çıkıyor, gerek güreş takımımız, gerek se karate takımımızın aldığı takım halinde ve bireysel başarılar ortada. Bizler onlarla gurur duyuyoruz, duyma da devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki senelerde de büyük başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Çatalca Belediyesi olarak onların her zaman arkasındayız ve maddi ve manevi desteğimizi sürdüreceğiz ” dedi.
Eğitmenler bizim için önemli
Yaz , kış yapılan kurslarda Çatalca Belediyesi Sosyal işler müdürlüğünün çalışmalarından memnun olduğunu dile getiren Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın , eğitmenlerinde yaptıkları çalışmaların karşılığını yavaş yavaş almaya başladıklarını sözlerine ekledi. Başkan Yardımcı Ufuk Akın “9 yılda 29 branş ve 20 bin kursiyer, bu sayı hafife alınacak bir sayı değil, bu kayıt işlemlerinin yapılması ve kursların denetlenmesine kadar sosyal işler müdürlüğümüzün ummalı çalışmasının yanı sıra, eğitmenlerimizin özverili çalışmaları da bizim için çok önemli, başarılı kursiyerler yetiştirilmesi, gençlerimizin gittikleri kurslarda aldıkları başarı bizim için övünç kaynağı olmuştur. Bu anlamda Çatalca Belediyesi Sosyal işler müdürümüz Ramazan Ilgın, Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünde görev yapan çalışma arkadaşlarım, Çatalca Belediyemiz bünyesinde kurslarımızda görev yapan tüm kurs eğitmenlerimize teşekkür ederim” diye konuştu. 
Plaket verildi
Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı Ufuk Akın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın tarafından kurs eğitmenlerine yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı her yıl olduğu gibi bu yılda teşekkür edilerek plaket verildi. Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın “ Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüzün bu çalışması, eğitmenlerimizin özverisi bizleri gerçekten çok mutlu etti. Bu zamana kadar gösterdikleri üstün başarı ve kurslardaki memnuniyetlik derecesi Çatalca Belediyesi olarak bizleri sevindirdi. Bu kursları açmaktan daha önemlisi bu kurslarda katılımı sağlamak ve başarılı bireyler yetiştirmek önemli. Kurslarımızda ki eğitmenlerimiz 9 yıldan bu yana bunu başarıyorlar. Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara Adına hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kurslara devam edeceğiz
Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğünün çalışmalara devam ettiğini belirterek, yaz dönemi kursları için kayıtlara başlandığını dile getirdi. Ara vermeden Çatalca gençliğine hizmet etmeye devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Akın “ ilk günkü ciddiyet, heves ve şevkle şuana kadar 20 bin kişiye verdiğimiz kurs hizmetimizi devam ettireceğiz, talepler doğrultusunda açılacak olan kurslar yine devam edecektir. Belediye olarak bizim sosyal sorumluluğumuz bu. Bunun yanı sıra Çatalcamızın ismini duyuracak başarılı gençlerimize ihtiyacımız var. Gerek spor’da gerekse diğer sosyal faaliyetlerde eğitmenlerimizin çabaları ile başarılı gençler yetiştirmek istiyoruz. 
Bunun için her zaman elimizden geleni yaptık ve yapmaya da çalışacağız” diye konuştu.
Sayı her zaman yeterli değil 
Çatalca Belediyesinin 9 yılda 20 bin kursiyere hizmet vermesini değerlendiren Çatalca Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Akın “Belediye bünyesinde yapılan kurslarda profesyonel eğitmenlerimizin verdiği kurslara katılımı sayısı beklide bir rekor ama, Çatalca Belediyesinin hizmet politikasına göre bu sayı yeterli değil, 68 bin nüfusa sahip olan Çatalca’da daha çok kursiyer olması gerekiyor. 
Hizmet ağımızı genişleterek Çatalca belediyesi olarak daha çok kursiyere, daha çok gencimize ulaşarak onların okul dışı eğitimlerine de katkı vererek, topluma hizmet eden başarılı, çalışkan, geleceğe daha güzel bakan birer birey olarak yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki sezon kurslarımızın kayıtları başlamıştır. Halkımızdan istediğimiz daha çok katılımla nüfusumuza göre yeni bir rekora imza atacağımız kayıt olmasını bekliyorum. İnşallah Çatalca bunu başaracaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.