Çelik: Hataya ortak olmadık!

Çelik: Hataya ortak olmadık!
Avcılar Belediye Meclisi'nde gündeme gelen borçlanma talebine ilişkin red oyu veren 3 CHP'li meclis üyesinden biri olan Ali Ekber Çelik, neden red oyu verdiklerini açıkladı. Çelik, “Borçlanma talebi komisyonlara gittikten sonra meclis gündemine gelmeliydi. Fakat komisyonlara gitmeden gündeme getirildi. Biz de bu usül hatasına ortak olmamak için red oyu verdik” dedi.

Avcılar Belediye Meclisi'nde yaşanan gerilimin yankıları sürmeye devam ediyor. Borçlanma talebine red oyu verdikleri gerekçesiyle Belediye Başkanı Handan Toprak ile gerginlik yaşayan ve hedef gösterilir hale gelen 3 CHP'li meclis üyesinden birisi olan Ali Ekber Çelik de sessizliğini bozdu. Neden red oyu verdiklerine ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Çelik, oylamanın yapılmasının büyük bir usül hatası olduğunu belirterek bu hataya ortak olmamak için red oyu verdiklerinin altını çizdi.

Usül hatası yaptılar
Çelik, yapılan usül hatasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı; “116 sayılı kararı ile Belediye Meclisi'mizden borçlanma talep edilmiş bu borçlanma talebi belediye meclis üyeleri tarafından belediye başkanımız Handan Toprak'a oy çoğunluğu ile borçlanma yetkisi verilmiştir. Borçlanmanın belli nedenlerle ve teminat gösterilmesi şartı aranarak İller Bankası'ndan alınamaması dolayısı ile 2017 senesi devrinden dolayı 2018 Ocak ayı meclis toplantısında tekrar ele alınmıştır. Yeniden gündeme gelen borçlanma talebi usül hatası yapılarak salı günü meclise getirildi. Oysa bu talep komisyonlara gittikten sonra cuma gün ki meclis gündeminde oylanması gerekirdi. Oylamanın suç olduğunu cezai işleme tabi tutulacağımızı müdürlük tarafından yanlış veya eksik bilgilendirme verildiğini bu yüzden oylamanın cuma günü yapılması gerekliliğini anlatmamıza rağmen usül hatası yapılarak oylamanın salı günü yapılmasından dolayı yargı önünde hesap vermemek için red oyu kullandık.”

Lince maruz kaldık
Kendilerinin Avcılar'da belli çevreler tarafından hedef gösterildiğini de belirten Çelik, isim vermeden eleştirilerini sıraladı. Çelik, “Kimi çevreler tarafından bir takım  yanlış yönlendirmeler yapılarak meclisimizde hata yaptırmayan üç meclis üyesi olmamıza rağmen linç girişimine tutulduk, lince maruz kaldık. Belediyemizin memur ve işçilerine mesaj çekilerek doğru yaptığımız oylamadan yanlış yaptı diyerek hedef gösterildik” dedi.

Alnım açık başım dik
CHP'li Çelik gibi konuyla ilgili yorumda bulunan bir diğer isimde eleştiri oklarının hedefi haline gelen CHP Meclis üyesi Sultan Toprak oldu. Toprak, “Kimse beni yaptıklarımdan ötürü sorgulayamaz” derken şu ifadeleri kullandı; “Bir ay önceki Meclis oturumunun ilk günü olan Pazartesi meclisinde ikinci kez gelen borçlanmayı 18 tane meclis üyesi önerge vererek gündemden çekilsin diye imza atmıştı. İşçileri düşünmeyenler bunlar. Cuma günü de bu oylamaya kabul verelim diyen gene o meclis üyeleriydi ne değişti acaba! Şimdi bana işçileri ağzınıza malzeme edip, sütten çıkma ak kaşıkmış muamelesi yapmayın. Beni sorgulayacak en son kişi bile olamazsınız. Ne yaptıysam alnım açık başım dik. Kimseye verilecek Zerre hesabımda yoktur. Bu böyle biline.”

Suç ortağı olmadık
Bir diğer CHP'li isim Ahmet Turan Arlı da, Ali Ekber Çelik'in açıklamalarını onaylayarak, borçlanma talebinin oylanmasının yanlışlığına dikkat çekti. “Biz suç ortağı olmadık” Arlı, “Gözden kaçırılan ince bir nokta var 2017 tarihli bir borçlanmayı 2018 tarihinde düzeltme diye getiremezsiniz. Çünkü 2018 bütçesi yürürlüğe girmiştir. Bu maddenin meclise bu şekliyle gelmesi yanlış oylaması da suçtur ve mecliste suç işlenmiştir. Biz reddetmekle suç ortağı olmadık. 2018 yılının ikinci gününde böyle bir miktarla borçlanma yapamayız müdürlüğün yanlışını da meclis durdurmuştur” dedi. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.