Cemevleri ibadethane sayılmalı

Cemevleri ibadethane sayılmalı
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerinde cemevlerinin statüsüne değinerek, "Cemevlerine ibadethane statüsü mutlaka verilmelidir. Alevi inancının ihtiyaçlarını karşılamak için genel bütçeden mutlaka pay ayrılmalıdır" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 59'uncu Ulusal, 33'üncü Uluslararası Hacıbektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerine katıldı. Hacıbektaş Veli Türbesi ve Müzesi'ni gezen Sarıgül, aslanlı çeşmeden su içti. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Hacıbektaş Veli’yi en derin saygılarımızla anıyoruz. Ne diyor Hacı Bektaş Veli efendimiz? ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım', 'İncinsen de incitme’, 'Sana ağır gelen sözü başkasına söyleme’ Büyük Hünkar Hacıbektaş Veli’nin bu öğreticilerini biz uygulasaydık tüm dünyada barış olurdu. Hacıbektaş Veli bir eline aslanı bir eline ceylanı alıyor ve ‘Ben ceylanı aslana boğdurtmam' diyor. Ne demek istiyor? 'Ben din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı ayrımı yapmam' diyor" ifadelerini kullandı.


Düzenlemeyi bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Sarıgül, "Cemevlerine ibadethane statüsü mutlaka verilmelidir. Alevi inancının ihtiyaçlarını karşılamak için genel bütçeden mutlaka pay ayrılmalıdır. Alevi Bektaşi dergahları ve inanç merkezleri Alevi-Bektaşi topluluğuna mutlaka devredilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı bir A4 kağıdına bu kararları yazıp, imzalarsanız haksızlık ve eşitsizliği sona erdirmiş olursunuz. Hacıbektaş Veli efendimizin huzurundan bunları sizden mutlaka bekliyoruz. Alevi yurttaşlarımıza bir jest yapmayacağız. Alevi yurttaşlarımızın anayasal haklarını Alevi vatandaşlarımıza vermiş olacağız. O nedenle Aalevi yurttaşlarımızın hak ettikleri bir düzenlemeyi Türkiye Değişim Partisi olarak bekliyoruz. Konunun aynı zamanda takipçisi olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.