Cep Herkülü sporla yaşatılacak

Cep Herkülü sporla yaşatılacak
Büyükçekmece Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun adı Büyük Atatürk Parkı içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan spor tesislerine verilmesine karar verdi

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı, Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti. Dün gerçekleşen toplantıda CHP ve AK Parti gruplarının ortak önergesi olarak gündeme alınan Mimaroba Mahallesi, Büyük Atatürk Parkı içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan spor tesislerine Dünya ve Olimpiyat şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

Kararın alınmasının ardından bir konuşma yapan Akgün, CHP ve AK Parti gruplarına teşekkür ederek, Naim Süleymanoğlu’nun 50 yıllık ömrüne 46 dünya şampiyonluğunu sığdırdığını ve inanılması güç bir başarıya imza atarak Türk milletinin haklı gururu olduğunu belirtti. Akgün, Naim Süleymanoğlu’nun heykelinin de adı verilecek olan spor tesislerinin bulunduğu bölgeye dikileceğini açıkladı.

Altın Karınca Ödülü'nü anlattı
Marmara Belediyeler Birliği’nce düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Şehir Teknolojileri kategorisinde, Kent Bilgi Sistemi Otomasyonuyla Türkiye birinciliğine layık görülen Büyükçekmece Belediyesi’ne verilen ödülü belediye meclisi ile paylaşan Akgün, “Akıllı şehirler kapsamında çalıştığımız projelerimizden biri olan ve kaynaklarımızı verimli yönetmek için hayata geçirdiğimiz bu projeyle bizleri bu ödüle layık gören jüriye, organizasyonu düzenleyen Marmara Belediyeler Birliğimize ve projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece’yi çağdaş teknolojilerle daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Semt pazarının yeri değişiyor
Oturumda ayrıca Güzelce Mahallesi, Yoğurthane Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulmakta olan açık semt pazarının ve Mimaroba Mahallesi'nde Cuma günleri kurulmakta olan kapalı semt pazarının bölgede yeni bir kapalı pazar yeri yapılıncaya kadar kapatılarak, yine aynı günlerde kurulmak üzere Güzelce Mahallesi, Geçit Caddesi üzerinde yeni yapılan modern kapalı semt pazarına taşınması hususu görüşülerek karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.