CHP 2019 Yerel Seçimleri İstanbul Adayı Kim Olacak! İşte o isimler

CHP 2019 Yerel Seçimleri İstanbul Adayı Kim Olacak! İşte o isimler
Yerel seçimlere hazırlanan ve bu kez büyük şehirleri almak isteyen CHP'de özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir için hummalı bir çalışma var. Daha önce dört ismin adaylık açıklaması yaptığı veya bulunduğu İstanbul'da kimin aday olarak Ak Parti karşısına çıkarılacağı merak ediliyor. İşte o detaylar.

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olacak sorusunun cevabı araştırılıyor. CHP kulislerinde yaşanan hareketli günler devam ederken şimdiden üç adayın ismi geçiyor. Hem partililerin hem de rakiplerin büyük bir merakla beklediği isim için Mehmet Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal'ın adı ön planda.

Bilindiği üzere Mehmet Akif Hamzaçebi adaylığını açıklayan ilk isim olmuştu. Hamzaçebi hafta sonları İstanbul sokaklarında gezerek esnafı ve halkı dinliyor. Ardından diğer vekillerin İstanbul ile ilgili düşünceleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimi seçeceği şu anlık soru işareti.

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı her zaman hayalim" sözleriyle şehri yönetmeye hazır olduğunu deklare etmişti. CHP'de İstanbul için adı geçen bir diğer isim ise Grup Başkanvekili Engin Altay.

'İSTANBUL'A KANAL DEĞİL, TANAL LAZIM'
Partide bu isimler konuşulurken sürpriz bir gelişme daha oldu ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olduğunu açıkladı. Tanal, "İstanbul'a kanal değil, Tanal lazım" diyerek sahaya indi ve büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığını ilan etti. CHP'de İstanbul için İlhan Kesici'nin de adı geçiyor. Geçtiğimiz seçimlerde büyükşehire aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün ise yeniden Şişli'yi istediği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.