CHP Avcılar'a kadın eli değsin

CHP Avcılar'a kadın eli değsin
Uzun yıllar kadın kolları başkanlığı ve İBB Meclis Üyeliği yapan Seher Okşar, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. “Ben geçmişin özgüveni ve o günlerin referansıyla karşınızdayım” diyen Okşar, “39 ilçeli İstanbul'da CHP'nin sadece 2 tane kadın ilçe başkanı var. Ben bu sayıyı arttırmak için, bu gururu ayrıcalığı Avcılar yaşasın diye adayım” diye konuştu.

Avcılar'ın yakından tanıdığı bir isim olan avukat Seher Okşar, önümüzdeki hafta sonu yapılacak kongrede CHP Avcılar İlçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. İlk kadın aday olan Seher Okşar'ın ilçe binasındaki adaylık açıklamasına CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Geçmişin referansıyla burdayım
“Kendimiz sizlere uzun uzun anlatma gereği duymuyorum. Sanıyorum böyle bir şeye ihtiyaç yok. Çünkü bu salonda olan yüzlere baktığımda, geçmişte bu ilçenin her noktasını adım adım dolaştığımızı hatırlıyorum” diyen Okşar, “Ben o günlerin özgüveniyle, o günlerin referansıyla karşınızdayım. 6 yıl kadın kolu başkanlığı görevini onurla yürüttüm. Belki de bugüne kadar yaptığım görevler içinde en çok onur duyduğum görevlerden biriydi. O günlerde çocuklarım okula dahi gitmiyordu. Ben onların elinden tutar beraber koştururdum. Bugün kızım 24 yaşında üniversite son sınıfta, oğlum üniversite ikinci sınıfta... Şu geçen yıllara bakın. Sonrasında 5 yıl İBB meclis üyeliği, il disiplin kurulu üyeliği, parti eğitmenliği ve daha neler neler. Şimdi ilçe başkanlığı için huzurlarınızdayım. Ve diyorum ki ilçe başkanlığı için de kadınlar vardır diyorum. Ve kendimi sizlere emanet ediyorum” dedi.

Güzel izler bırakmak istiyorum
Okşar, “Kadınlara hep derdim ki talepler edin... Görevler talepler edin, makamlar talep edin. Ama talep ettiğiniz makamları dolduracak bilgiyle kendinizi donatın. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi ey büyük güç bilgidir. Bilginin üzerinde bir güç tanımıyorum tek bir şeye ihtiyacımız vardır çalışkan olmak” ifadesini kullandı. “Ben yaşamım boyunca 'dünya üzerinde her gördüğünüz her güzel şey kadının eseridir' diyen o büyük önderin peşinden gittim” diyen Okşar, sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben güzel izler bırakmak için buradayım. Birlik ve beraberlik içinde olununca nelerin başarılabileceğini gösterebilmek için adayım. Ben doğru makamlara getirilmiş yetkin kadınların neler başarabileceğini gösterebilmek için adayım.”

Avcılar bu gururu yaşasın
Türkiye'de kadınlara 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanındığını hatırlatan Okşar, “Ancak 2017 Türkiyesinde kuruluşun ve kurtuluşun partisinde 39 ilçeli İstanbul'da sadece 2 tane kadın ilçe başkanı var. Ben bu rakamı arttırmak için, bu gururu ayrıcalığı Avcılar yaşasın diye adayım. Ancak bu yolda kazanmak da var, kaybetmek de... Hepsi başımla birlikte kabulümdür. Sonuç ne olursa olsun ben burada olmaya devam edeceğim. Karar her ne olursa olsun saygıyla karşılayıp partimi ve hemcinslerimi bir adım öteye taşıyabilmek için her mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim” diyerek sözlerini noktaladı.

Demokrasinin en güzel örneği
Kendisi de aday olan İlçe Başkanı Erhan Bozan ise yaptığı konuşmada CHP'nin Türkiye'ye çok partili siyasi sistemi getirdiğini ve demokrasiyi özümsediğini belirterek, “Demokrasinin işlemesi, tüm kurumlarıyla kuralların geliştirilmesi içinde devamlı takipte olan, çocuğu gibi bakan, gözü gibi kollayan ve yüreği hep solda adan Cumhuriyet Halk Partililer bu biliçle siyaset yapıyor. Gerçek demokrasinin örneğini biz parti içindeki yarışlarda gösteriyoruz. Türkiye'yi ceberrut bir anlayışla 15 yıldır yönetenler seçimlerden bahsediyorlar ama götürüp sandığı Ankara'da açıyor. Sonra bir kişinin iki dudağı arasında çıkan görevlendirmelerle sen tamam, sen çekil dayatması yapıyorlar. Biz de işte buralardan başlayarak gerçek demokrasiyi bunun örneklerini yaşatıyoruz” dedi. “Bugünkü adayımız Seher Okşar... Gerçekten bu partide her türlü görevi üstlenebilecek,  layıkıyle yapabilecek, kendisiyle aynı kurullarda olmaktan övünç duyduğumuz arkadaşımız. İBB meclisinde 5 yıl görev yaptığımız ve eski kadın koları başkanımız. Kendisine başarılar diliyorum. Bu yarışın bize yakışır şekilde olacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.