CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı

CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı
CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Özkahraman; Gündemi de mahalleli belirleyecek, belediyeyi de mahalleli yönetecek..

Her mahalleye Mahalle Meclisi...

CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Diş Hekimi Dr. Hüseyin Özkahraman, "İlçenin her mahallesinde oluşturacağımız Mahalle Meclisinin üyelerinin belirleyeceği gündemlerle belediyeyi yöneteceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı, ilçenin yakından tanıdığı Diş Hekimi Dr. Hüseyin Özkahraman Belediye Başkanı seçildiğinde sıra dışı bir belediyecilik örneği göstereceklerini belirtirken, projelerini açıkladı. 

HER MAHALLEYE MAHALLE MECLİSİ

Diş Hekimi Dr. Hüseyin Özkahraman sözlerine şöyle başladı, "Yasal olarak işleyen Belediye Meclisi, Encümen ve Kent Konseyinin yanı sıra her mahallede Mahalle Meclisi oluşturacağız. Üreteceğimiz arsa üzerine Mahalle Meclis binası yapacağız. Mahalle muhtarlıklarımız da burada olacak. Muhtarlıklarımız işlev hale de gelmiş olacak.  Mahalle muhtarı başta olmak üzere, mahalledeki cami dernek yöneticileri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri, apartman yöneticileri ve ev hanımlarından oluşan Mahalle Meclisi oluşturulacağız. İlçenin gündemini önce mahalleli belirleyecek. Mahalle Meclisi değerlendirdikten sora çözüm için sorunları Belediye Meclisine taşıyacak. Bu şekilde ilçenin sorunları hızlı bir şekilde çözülmüş olacak. Kısacası belediyeyi halkımızla yöneteceğiz. Ayrıca, buralarda olası deprem, su baskını, yangınlara karşı Arama Kurtarma Ekipleri olacak" dedi.

BAHÇELİEVLER KARTI

Bahçelievler'de ihtiyaç sahiplerine 'Bahçelievler Kart' vereceğiz, diyen Hüseyin Özkahraman, "Halkımızı devletin kapısında dilenci yapmayacağız. Yapılacak yardımı 'Bahçelievler Kart' ile alacak. İstediğini istediği yerden alacak. Ayrıca, 'Bahçelievler Kart' ile mahalle esnafından indirimli alış-veriş yapabilecek. Halkımızın ekonomik sıkıntılarına çözümler üreteceğiz" şeklinde konuştu.

SEMT POLİKLİNİĞİ

Her mahallemizde üreteceğimiz arsalara 'Semt Polikliniği' açacağız diyerek sözlerine devam eden Özkahraman, "Burada dahiliye, çocuk hastalıkları uzmanı, psikolog, diyetisyen, ebe, hemşire ve 24 saat hizmet verecek ambulans olacak. Mahalleli İstanbul trafiğinden etkilenmeden kısa sürede ambulanstan yararlanmış olacak" dedi.

ÜRETİM ve TÜKETİM KOOPERATİFİ

Her mahallemize birer 'Üretim ve Tüketim' merkezleri oluşturacağız diyen Özkahraman, "Üreteceğimiz arsaya üç katlı; iki katı otopark, bir katı semt pazarı olan bir merkez yapacağız. Halkımız yağmur ve çamurdan daha hijyen bir ortamda alış-veriş yapacak. Pazarcılarımız aracısız üreticiden tüketiciye daha ucuza satacak. Burada ayrıca, elişi ile uğraşan ev hanımların ürettiklerini satması için yerleri olacak. Ev hanımlarımızın aile bütçelerine katkı sağlamaları için destek olacağız" şeklinde konuştu.

STK ve DERNEKLERİN YERİ OLACAK

Hüseyin Özkahraman, "İlçemizde bulunan sivil toplum ve kuruluşları, hemşeri dernekleri, basın yayın, gazete, dergi, radyo, televizyonların özel yerleri olacak. Kemal Sunal Caddesi'ni (Tavukçu Deresi) yeniden ıslah edeceğiz. Burada yapılan ıslah çalışması sadece Bağcılar ilçesine yol yapıldı. İlçeyi ikiye bölmüş oldu. Biz burasını yeniden ıslah ederek, burada yukarda bahsettiğimiz tesisleri, yeşil alanlar, kültür, sanat ve spor alanları yapacağız" dedi.

KENT ORMANI ve KENT MEYDANI

İlçemiz beton yığını oldu diyen Özkahraman, "Bazı mahallelerimiz de bir tane çocuk parkı yok. Yeşil sadece mezarlıklarda kaldı. Gelecek nesillerimiz çocuklarımız için yeşil alanlar ve parklar oluşturacağız. Ayamama deresinde 'Kent Ormanı' oluşturacağız." Ayrıca, ilçenin bir 'Kent Meydanı' olacak diyen Özkahraman, "Olası bir deprem için her mahalleye 'Mahalle Meydanı' yapacağız" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MERKEZİ

Belediyemiz bünyesinde 'Kentsel Dönüşüm Merkezi' oluşturacağız diyen Özkahraman "İstanbul ve ilçemizin en önemli sorunlarından biri olası depreme karşı tedbir alınmaması. Bizler göreve gelince hemen şehir plancıları ve mimarlardan oluşan bir ekiple bir kentsel dönüşüm merkezi kuracağız. Bu merkezimizin denetiminde halkımız ve müteahhitleri bir araya getireceğiz. Halkımız alacağı yeni dairesine para vermeyecek, müteahhit cazip imkanlarla çalışacak" diyerek sözlerini tamamladı. Bayram Kırtaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.