CHP'de kıran kırana mücadele!

CHP'de kıran kırana mücadele!
CHP İstanbul’da ilçe kongreleri süreci tamamlandı. 14 ilçede kongreye tek liste ile gidilirken, çok adaylı 25 ilçede kıran kırana bir yarış yaşandı. Esenyurt kongresinde kavga çıktı, Arnavutköy'de çarşaf liste tartışması ortamın gerilmesine neden oldu.

Önceki gün yapılan 3 ilçe kongresinin ardından dün de 36 ilçede kongre heyecanı yaşandı. Beylikdüzü, Ataşehir ve Çekmeköy ilçeleri 23 Aralık Cumartesi günü başkan ve yönetimlerini belirledi. Beylikdüzü'nde CHP İlçe Başkanlığına Turan Taşkın Özer seçildi. Ataşehir’de de tek aday Hakkı Altınkaynak ilçe başkanı oldu. Çekmeköy CHP ilçe kongresinde ise başkanlık koltuğu için dört aday yarıştı. Hüseyin Kızıldaş 5 oy farkla ilçe başkanı seçildi.

Tek listeli kongreler
Tek liste ile gidilen kongrelerde, Çatalca'da Halil Gök, Tuzla'da Hasan Uzunyayla, Sancaktepe'de Alper Yeğin, Silivri'de Suna Göçengil, Esenler'de Bülent Ötebay, Şile'de Şecaattin Güney, Adalar'da Hıdır Delipınar, Sultanbeyli'de Murat Kantekin, Bağcılar'da Murat Sönmez, Başakşehir'de Özgür Karabat, Büyükçekmece'de Hüseyin Remzi Gökbulak ve Arnavutköy'de Ruhi Tuncel ilçe başkanı seçildi.

Esenyurt ve Avcılar'da büyük kapışma
Esenyurt'ta ise kıran kırana bir mücadele yaşandı. Mevcut Başkan Ali Gökmen 196 oy alarak rakibi  Abdullah Başpınar'ı 6 oy ile geride bıraktı. Avcılar kongresinde de büyük bir yarış yaşandı. İki adaylı kongrede mevcut Başkan Erhan Bozan 418 delegenin 225'inin desteğini alarak koltuğunu korudu. Rakip aday Erdal Nas ise 183 oy alarak potansiyelini ortaya koydu. Kadıköy'de mevcut Başkan Ali Narin, Turgay Er ile girdiği seçim yarışından başarıyla çıktı. Çok sayıda adayın yarıştığı bir diğer ilçe Sarıyer oldu. Erdal Sarıgöl, Sevim Yalınkılınç, Yeter Büyükdurmuş, Ali Sönmez, Hasan Saim Öztürk ve Uğurhan Atma ilçe başkanlığı için yarışan isimler oldu. Bu zorlu yarışı Sevim Yalınkılıç kazanarak ilçe başkanı seçildi. Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı seçiminde ise Selçuk Biber 193 oy alırken rakibi eski İlçe Başkanı Celal Sevinç 186 oyda kaldı. Eyüp'te ise Sinan Akçiçek, Özgür Nemutlu, Safi Karayalçın, Doğan Sarıtaş ve Mustafa Tüysüz yarıştı. Yarışı, Sinan Akçiçek kazandı. Bayrampaşa'da Hasan Mutlu ve Remzi Albayrak iki aday olarak karşı karşıya geldi. Albayrak kazanan taraf oldu. Şişli'de Veli Çelik ve Mustafa Akın Özerdem çekişmesinde Çevik galip çıktı. Üsküdar'da Onur Cingil ve Erdoğan Altan, Ümraniye'de Cafer Aktürk ve Baki Doğan, aday olarak kongreye girdi. Beyoğlu'nda Oğuz Ünver, Bekir Özcan, İnan Güney ve Engin Baba arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

Gece yarısına kadar sürdü
Fatih’te Soner Özimer rakibi Mehmet Ali İyimaya’yı geride bırakarak başkanlığını korudu. Beşiktaşta ise Sebahattin Öztürk’ün karşısına çıkan Kani Kaçmaz’a delege pirim vermedi. Kağıthane'de Mehmet Ali Yüksel ve İbrahim Barut’u geride bırakarak ilçe başkanı oldu. Güngören'de Aleattin Aktay ve Temel Akkoç yarışının galibi Akkoç oldu. Sultangazi'de Murat Poyraz ve Bezat Ünal delegeden başkanlık için destek istedi. Murat Poyraz en yüksek oyu alarak başkanlığa seçildi. Zeytinburnu'da Abdullah Şahin ve Metin Doğan, Gaziosmanpaşa'da Ali Gezer, Ümit Kaplanseren, Ahmet Gürbüz ve Binali Değdeviren aday olan isimler oldu. Zeytinburnu’nda Metin Doğan, Gaziosmanpaşa’da Binali Dağdeviren başkanlığı kazandı. Bahçelievler'de Gökmen Güneş, Mehmet Ali Acar ve Mehmet Ali Özkan’ın aday olduğu kongre iptal edildi. Küçükçekmece'de mevcut başkan Haydar Koparan'ın karşısın a Turgay Özcan çıktı. Yarışı Turgay Özcan kazandı.

Maltepe'de ise  İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan, Engin Özkan ile yarıştı. Kartal'da Muammer Çelebi, Erdal Kıskanç ve Dila Damla Öner yarışına sahne olurken, Pendik'te ise Doğan Çakmak, Bayram Bekar ve Rıza Karataş yarışan üç aday oldu. Beykoz'da da Mahir Taştan ve Aydın Düzgün delegenin desteğini almaya çalıştı. Düzgün seçilen isim oldu. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada bazı ilçelerde oy sayımı devam ediyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.