Çığlığınızı duyurun

Çığlığınızı duyurun
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi’nde görevli kadın personeli aracılığıyla tüm kadınlara seslendi. Kadın istismarına şiddetle karşı çıkan Kara, “Kabullenmeyin, isyan edin, çığlığınızı duyurun” şeklinde konuştu

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Çatalca Belediyesi’nde görevli kadın personel ile bir araya geldi. "Kadının üretimi, kadının emekçiliği hiçbir zaman bitmez" diyen Kara, "Kadın hem iş hayatında, sanayi sektöründe, kamu sektöründe, tarımda, hayvancılıkta, çiftçilikte, erkeğin yanında olmuştur, hem de ülkenin kurtuluş mücadelesinde, savaşta, cephede. Kadın hem günlük yaşam içerisinde ev işlerini yerine getirmiş, hem de ailenin ekonomisine katkı sunma mücadelesini vermiştir. O nedenle, bugün herhangi bir işte çalışmadığını düşünen bütün kadınlarımızda bu emekçilik sıfatının içerisinde yer almaktadır. Evde yapılan iş dışında daha büyük bir işçilik var mı?" diye sordu.

Kaç erkeği çamaşır asar
Kara, "Her fırsatta söylüyorum, biz erkekler hep işin kolaycılığına kaçıyoruz. Sabah işe gidiyoruz, akşam döndüğümüzde de her şeyin hazır olmasını istiyoruz. Bütün görevleri siz kadınlarımıza yıkmışız, siz de kabullenmişsiniz. Kaç tane erkeği, cam silerken, halı silkelerken, çamaşır asarken, mutfakta önlükle gördünüz? Bugün buradan gidince evde yemek hazırlamasanız acaba o yemeği kim yapacak? Bir de bunların üzerine sizlere ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin, iyi ki varsınız, ne güzel yemek yapmışsın, çok yorulmuşsun gibi’ sözler yerine, tam tersini söylüyoruz. Kaba söz var, küfür var, dayak var, sokakta, sağda solda saçından çekmek var, tokat var, bıçaklama var, kurşun sıkma var. Yani tacize de, tecavüze de, darp edilmeye de, kötü söze de uğrayan yine hep kadın" ifadesini kullandı.

Hak verilmez alınır
Kara sözlerini şöyle bitirdi, "Bizler bunu tasvip etmeyen, bunlar olmasın diye haykıran insanlarız. Ne cinsel istismar olsun, ne taciz olsun, ne dayak olsun, ne küfür olsun, ne hakaret olsun, ne ağır söz olsun. Sizler de bunu kabullenmeyin, isyan edin. Çığlığınızı duyurun. Hak verilmiyor, hak mücadeleyle alınıyor. Bu ülkenin kadını, ileri gitmiş Avrupa toplumlarından çok daha önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, birçok haklar elde etmiştir. Bu millet, birçok milletten önce seçme seçilme hakkından başlayarak pek çok hakkı elde etmiştir. 
BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.